Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Πόσο ακόμη οι αντοχές;

Τα μνημόνια μπορεί να… έφυγαν, άφησαν όμως πίσω τους σωρεία οικονομικών υποχρεώσεων για τους φορολογούμενους, πολλοί από τους οποίους δυσκολεύονται -μετά τις τόσες περικοπές που έχουν υποστεί σε μισθούς και συντάξεις- να αντεπεξέλθουν.
Αυτό αποδεικνύουν τα στοιχεία (που ανακοινώθηκαν πρόσφατα) των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Σεπτεμβρίου, που άγγιξαν το 1,4 δισ., καθώς ήταν και ο μήνας κατά τον οποίο οι φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν την πρώτη δόση του φετινού ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος.
Κάτι που προκαλεί προβληματισμούς και στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αφού γνωρίζουν ότι το “ποτάμι” των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο κάθε μήνα “φουσκώνει”, με αποτέλεσμα οι απλήρωτοι φόροι και τα πρόστιμα να υπερβαίνουν ήδη τα 182 δισ. ευρώ, αν συνυπολογιστούν και οι προσαυξήσεις.
Και όσο αυξάνονται τα “φέσια” των φορολογούμενων στην Εφορία, τόσο η ΑΑΔΕ πατάει… και το γκάζι των κατασχέσεων για να εισπράξει τους φόρους που έχουν βεβαιωθεί.
Με το χέρι βαθιά στην τσέπη θα μας βρει όμως και ο νέος χρόνος, καθώς ήδη μπήκαμε στον μήνα, που εκτός από την γιορτινή διάθεση φέρνει μαζεμένους και ένα σωρό λογαριασμούς και έξοδα.
Πόσο ακόμη θα αντέξει η κοινωνία μας; Και πότε το “τέλος των μνημονίων” θα αρχίσει να… αποφέρει καρπούς;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες