Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου, 2022

Πόσα δέντρα κόβονται στο Δημοτικό Κήπο;

Tην υπόσχεση ότι από τον Δημοτικό Κήπο θα απομακρυνθούν μόνο τα ξερά και επικίνδυνα δέντρα είχε δώσει ο δήμαρχος Χανίων πριν ξεκινήσουν οι εργασίες για την ανάπλαση του. Ωστόσο όπως μας αποδεικνύει και το φωτογραφικό υλικό έχουν ξεριζωθεί και δέντρα υγιή που εδώ και χρόνια κοσμούσαν τον Κήπο.
Χαρακτηριστικές οι φωτογραφίες που μας προσκόμισαν από έναν αείλανθο (πανοραμική) που αυτήν την εποχή έχει ρίξει τα φύλλα, μια μπρουσονέτια που βρισκόταν στον χώρο των παγωνιών, μια κουτσουπιά και άλλο ένα δέντρο που κοσμούσαν το χώρο όπου βρίσκονταν οι κρητικοί αίγαγροι. Προφανώς θα κοπούν κάποια και θα φυτευτούν άλλα δέντρα, η σχετική μελέτη δίνει κατευθύνσεις, ωστόσο δικαιολογείται η απομάκρυνση φυτών που εδώ και χρόνια κοσμούν τον Δημοτικό Κήπο όταν μάλιστα αυτά είναι υγιή;

Π. Περάκης, Ελ. Φουντουλάκη και Γ. Ουντράκης σχολιάζουν την επικαιρότητα της εβδομάδας που πέρασε, εστιάζοντας στη συνέντευξη του CEO της Ryanair και στην αντιπαράθεση Διαμαντόπουλου – Αυγενάκη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

2 Comments

 1. Όπως γνωρίζουμε, ο αείλανθος, που ΔΕΝ πρέπει να τον συγχέουμε με την ακακία (μοιάζουν αλλά μέχρι εκεί), είναι δέντρο χωροκατακτητικό και καλώς τον ξερίζωσαν.
  Θα γέμιζε τέτοια ο κήπος.
  Επίσης αυτό το δέντρο, που έχει και το προσωνύμιο βρωμοδεντρο, μόνο καλλωπιστικό δεν μπορεί να το πει κάποιος.
  Όσο για την Κουτσουπιά, δεν μπορεί να την πει κανείς και ξεχωριστό δέντρο, αν και όμορφο, μιας και αυτή αφήνει πολλή βρωμιά και κολλώδεις υπολείμματα.
  Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το παρακάνουν.

 2. Το πάλαι ποτέ κόσμημα για την πόλη του δημοτικού κήπου , σύντομα θα είναι ένα ακόμη εικαστικό έκτρωμα. Μετά τους ποδηλατοδρόμους, άλλο ένα έργο για χωρίς σκεπτικό κ κυρίως χωρίς την πλειοψηφία των συμπολιτών.
  Κυριακή κοντή γιορτή όμως!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα