Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Πώς το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο γίνεται “ασπίδα” προστασίας για τον οργανισμό μας

«Μέγιστον Αγαθόν προς πάσαν του Βίου Θεραπείαν ο της Ελαίας Καρπός»
Σόλων ο Αθηναίος (638-558 π.Χ.)

Eχουμε συναντήσει πολλούς γνωστούς μας αλλά και φίλους που όταν τους ρωτήσεις τι βενζίνη βάζουν στο αυτοκίνητο τους, τι λάδια βάζουν θα μας απαντήσουν, εγώ βάζω την καλύτερη βενζίνη που κυκλοφορεί και από λάδια βάζω μόνο ένα επώνυμο, και ας είναι το αυτοκίνητο δεκαετίας και βάλε.

Διερωτώμαι άραγε δεν αξίζει περισσότερο η ζωή του ιδιοκτήτη του αυτοκίνητου, από ό,τι το αυτοκίνητο;

Όταν αντιμετωπίσουμε τον εαυτό μας σαν ένα μονάκριβο και πανάκριβο όχημα, ως αναντικατάστατο, τότε θα έχουμε μια πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Άλλωστε η διατροφή μας είναι η καύσιμη ύλη της κίνησής μας, της ανάπτυξής μας και της συντήρησής μας
Αν χρησιμοποιούμε τρόφιμα για τη διατροφή μας, επεξεργασμένα με διάφορες τεχνικές μεθόδους, λαχανικά εκτός εποχής, λιπαρές ουσίες τεχνικά επεξεργασμένες για την παρασκευή του φαγητού μας και τρόφιμα που παράγονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, τότε πολύ πιθανόν θα αποκτήσουμε προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα

Το ελαιόλαδο στη Μεσογειακή λεκάνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη διατροφή των κατοίκων εδώ και χιλιάδες χρόνια. Καθώς είναι ένα από τα σημαντικότερα δώρα στη Μεσόγειο, είναι προϊόν που παράγεται σε αφθονία, άλλωστε η Κρήτη αλλά και η Ελλάδα έχουν την υψηλότερη κατανάλωση κατά κεφαλή παγκοσμίως (περίπου 29 και 17 κιλά κατά κεφαλή αντίστοιχα).

Αν ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε μόνο τα λειτουργικά τρόφιμα κατά προτεραιότητα, όπως είναι το επώνυμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, τα χόρτα, το μέλι, τα βότανα, όσπρια, λίγο κρέας τα χαμηλής αξίας ψάρια αλλά πολύ πλούσια σε διατροφικά στοιχεία και γενικότερα τα εποχικά προϊόντα που παράγονται στη περιοχή μας, μόνο θετικά οφέλη θα έχουμε για τον οργανισμό μας .

Στις τελευταίες αναζητήσεις μου στο διαδίκτυο, ανακάλυψα ότι η χρήση του επώνυμου έξτρα παρθένου ελαιόλαδου είναι μια πηγή ευζωίας καθώς πρόκειται για ένα φυσικό χυμό του καρπού της ελιάς. Ένα προϊόν χωρίς καμία επεξεργασία, με τα πλούσια διατροφικά στοιχεία που περιέχει, τα αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, πολυφαινόλες, το σκουαλένιο που βρίσκεται σε μεγάλα ποσοστά στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που σε συνδυασμό με τα χόρτα και τον χυμό λεμονιού δημιουργούν μία ασπίδα προστασίας για τον μοναδικό και αναντικατάστατο οργανισμό μας, και τα μέλη της οικογένειάς μας.

Άλλωστε το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που είναι πλούσιο σε οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, συνίσταται από τους ειδικούς να καταναλώνεται ωμό, όταν μας κατέχει η λαγνεία των τηγανιτών, όμως είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, καθώς στο τηγάνισμα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο το προϊόν που τηγανίζουμε, είναι τραγανό εξωτερικά και παραμένει ζουμερό εσωτερικά, χωρίς να προσλαμβάνει βλαβερές ουσίες από άλλα φθηνά κα επεξεργασμένα έλαια.

Φυσικά όταν λέμε ελαιόλαδο και τα οφέλη του στην υγειά μας εννοούμε ΜΟΝΟ και αποκλειστικά το ποιοτικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αυτό που έχει περάσει από ελέγχους για τα φυτοφάρμακα και την ποιότητά του και όχι αυτό που μας έχει ξεμείνει σε μια αποθήκη από πέρσι η πρόπερσι.

Με τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει το επώνυμο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, έχει καταστεί ένα σημαντικό στοιχείο διατροφής, πολύτιμο σύμμαχο στη άμυνα του οργανισμού, καθώς όπως όλα δείχνουν, έχουν αυξηθεί σημαντικά οι εξαγωγές ελαιολάδου το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς έχουν στραφεί σε πιο υγιεινές επιλογές.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες