Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πώς μπορείτε να διαγράψετε το Facebook

Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θέλει κάποιος να διαγράψει το Facebook, το οποίο τον τελευταίο χρόνο έχει εισέλθει στη δίνη πολλαπλών σκανδάλων. Όπως αναμεταδίδει το cnn.gr  μετά το σκάνδαλο με την Cambridge Analytica, πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times αποκάλυψε ότι το Facebook παραχώρησε σε 150 εταιρείες, μεταξύ των οποίων Microsoft και Amazon, πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, εν αγνοία τους και χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ωστόσο, το να διαγράψει κάποιος το προφίλ του, δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση, ενώ μπορεί να βλάψει τον ίδιο περισσότερο από ότι μπορεί να βλάψει το Facebook.

Πολλοί χρήστες έχουν περάσει χρόνια, χτίζοντας ένα δίκτυο στο προφίλ τους στο site, συμμετέχοντας σε κοινότητες που βρίσκονται οπουδήποτε στον κόσμο. Το να αφήσει κάποιος το Facebook σημαίνει ότι θα αφήσει πίσω του και αυτές τις κοινότητες και τα δίκτυα στα οποία συμμετέχει.

Σε μερικές χώρες είναι δύσκολο να αφήσεις το Facebook, επειδή είναι το ίδιο το ίντερνετ, ειδικά σε χώρες που το Facebook επιδοτεί τις υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Όταν το Facebook είναι πιο αξιόπιστο και πιο προσιτή οικονομικά μορφή επικοινωνίας από ότι το email ή τα τηλέφωνα, οι άνθρωποι δυσκολεύονται να το εγκαταλείψουν.

Το θέμα είναι ότι ακόμα και εάν κάποιος εγκαταλείψει το δίκτυο του Facebook, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκαταλείπει και την εταιρεία. Γιατί για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει κάποιος να διαγράψει όλα τα προϊόντα της εταιρείας, όπως το Instagram, το WhatsApp και το Messenger

 

Τα δεδομένα σας είναι ήδη εκεί έξω

Το Facebook έχει συλλέξει πληροφορίες χρηστών εδώ και πολλά χρόνια αναλόγως με το πότε έχει εγγραφεί ο καθένας. Εκτός αυτού, είναι πολύ πιθανό κάποιες από αυτές τις πληροφορίες να τις έχει ήδη μοιραστεί με άλλες εταιρείες. Διαγράφοντας το Facebook αυτές οι πληροφορίες δεν γυρνούν πίσω, αφού θα είστε για πάντα καταγεγραμμένοι στις βάσεις δεδομένων. Θα περιοριστούν, ωστόσο, τα δεδομένα που συλλέγονται στο εξής από τις εταιρείες.
Η διαγραφή του Facebook δεν θα το αλλάξει

Εάν θέλετε να διαγράψετε για να στείλετε ένα μήνυμα στην εταιρεία, σκεφτείτε το εξής: το Facebook έχει περίπου 2,3 δισ. χρήστες παγκοσμίως, ενώ ακόμα και μετά το διαδικτυακό κίνημα #deletefacebook, τα νούμερα συνέχιζαν να αυξάνονται.Ακόμα και αν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες διαγράψουν τους λογαριασμούς τους, δεν θα βλάψει την εταιρεία. Ειδικά εάν οι περισσότεροι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το Instagram.
Πώς να το διαγράψετε

Προτού το διαγράψετε τελείως, μπορείτε να κάνετε ένα τεστ, δοκιμάζοντας να μείνετε χωρίς Facebook απενεργοποιώντας το για μια βδομάδα ή και περισσότερο. Έτσι, αφαιρείται προσωρινά το προφίλ και τα ίχνη σας από το κοινωνικό δίκτυο, αλλά σώζονται και επανέρχονται όποτε αποφασίσετε να ενεργοποιήσετε ξανά το λογαριασμό σας.

Εάν δεν το μετανιώσατε αυτό το διάστημα και θέλετε να προχωρήσετε στη διαγραφή του, τα βήματα είναι τα εξής:

-Πρώτα, κατεβάστε όλα τα δεδομένα σας. Στην εφαρμογή του Facebook στην επιφάνεια εργασίας, κλικάρετε το τρίγωνο στην πάνω δεξιά γωνία και επιλέξτε τις Ρυθμίσεις. Επιλέξτε τις Πληροφορίες σας και στη συνέχεια κατεβάστε ένα αντίγραφό τους για να το αποθηκεύσετε ή να το μεταφέρετε σε άλλη υπηρεσία.

– Βρείτε εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας για τις σημαντικές επαφές σας.

– Τέλος, πηγαίντε στις Ρυθμίσεις, στις Πληροφορίες σας και κλικάρετε στην επιλογή διαγράψτε το λογαριασμό και τις πληροφορίες σας. Επιλέξτε το μπλε κουμπί της Διαγραφής του λογαριασμού.

Το Facebook θα χρειαστεί περίπου 90 ημέρες για να εκκαθαρίσει όλες τις πληροφορίες σας, ενώ θα κρατήσει μερικά ανώνυμα δεδομένα, όπως τα αρχεία καταγραφής που δημοσιεύσατε και τα σχόλια που υπήρχαν σε αυτά.

 

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες