Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πολυδύναμο Ιατρείο στον Δήμο Πλατανιά

Το “πράσινο φως” για την ανέγερση κτηρίου το οποίο θα στεγάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Πλατανιά, άναψε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας καθώς ενέκρινε την κατακύρωση της σύμβασης του έργου.
Το κτήριο θα ανεγερθεί σε οικόπεδο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Πλατανιά στην περιοχή ανάμεσα στο Γεράνι και το Μόδι.
Το έργο αυτό είναι σημαντικό για την περιοχή καθώς, αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Πλατανιά είναι ο μοναδικός Δήμος του Νομού χωρίς Κέντρο Υγείας αλλά μόνο με περιφερειακά ιατρεία.
Οπως ανέφερε στα “Χανιώτικα νέα” ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, «το προηγούμενο διάστημα είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από τον Δήμο Πλατανιά και την 7η ΥΠΕ προκειμένου να ανεγερθεί νέο κτήριο σε οικόπεδο που παραχώρησε ο Δήμος στην περιοχή ανάμεσα στο Γεράνι και το Μόδι, για την κατασκευή του νέου Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Δήμου Πλατανιά».

Στο 34ο επεισόδιο, ενώ οι ελπίδες για θαύματα μέσα στο 2021 ήδη αρχίζουν να διαψεύδονται, ευχόμαστε καλή χρονιά και ψάχνουμε λογική από τα Χανιά ως την Αμερική.

Ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε ότι «διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου είναι η Τεχνική Υπηρεσία της Αντιπεριφέρειας Χανίων και με την έναρξη της κατασκευής του κτηρίου άμεσα θα δρομολογηθούν οι διαγωνιστικές διαδικσίες για την απόκτηση του ιατροτεχνικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού για τον οποίο έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα από το ΕΣΠΑ, προυπολογισμού περίπου 400.000 ευρώ.
Με τον τρόπο αυτό ο Δήμος Πλατανιά θα αποκτήσει ένα Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο σε νέο κτήριο με 28 οργανικές θέσεις για να καλύψει ένα τεράστιο κενό στην Πρωτοβάθμια Υγειονομική Περίθαλψη καθώς είμαστε ο μόνος Δήμος του Νομού χωρίς Κέντρο Υγείας».
Ακόμα ο κ. Μαλανδράκης σημείωσε ότι «ήδη έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του Ιατρείου και αν δεν προκύψουν ενστάσεις για τον ανάδοχο και δεν προκύψουν γραφειοκρατικές διαδικασίες, θεωρώ ότι δύο μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης θα μπορεί να εγκατασταθεί ο εργολάβος».
Σημειώνεται ότι με την απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, η Οικονομική Επιτροπή εγκρίνει την κατακύρωση της σύμβασης του έργου ανέγερσης του κτηρίου, προϋπολογισμού 882.000 ευρώ με ΦΠΑ στην “ΓΕΩΓΕΝΕΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ”, που, όπως αναφέρεται στην απόφαση, «προσέφερε μέση έκπτωση 47,31% στις τιμές του τιμολογίου της μελέτης του έργου, δηλαδή ποσό προσφοράς 374.802,54 € χωρίς Φ.Π.Α. (464.755,15 € με ΦΠΑ)».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες