Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022

Πολυχώρος για τον Δήμο Γαύδου

Στην αγορά ιδιωτικού κτηρίου προκειμένου να στεγάσει υπηρεσίες, πολιτιστικό κέντρο, βιβλιοθήκη προχωράει ο Δήμος Γαύδου.
Για το σκοπό αυτό η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την πίστωση 95.000 ευρώ από την Περιφέρεια Κρήτης τα οποία θα διατεθούν για την αγορά ημιτελούς κτηρίου που βρίσκεται στον οικισμό Βατσιανά.
Όπως επισήμανε στα “Χ.Ν.” η δήμαρχος Γαύδου κ. Λίλιαν Στεφανάκη (φωτ.) ο Δήμος ήδη έχει ενδιαφερθεί « για την αγορά ακινήτου που βρίσκεται στα Βατσιανά και είναι το μοναδικό που διατίθεται προς πώληση στο νησί και μπορεί να αξιοποιηθεί για την κάλυψη στεγαστικών αναγκών του Δήμου.»
Με βάση την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής η αγορά του κτηρίου θα γίνει με τα 95.000 ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια Κρήτης. Το συγκεκριμένο ακίνητο είναι το μοναδικό που διατίθεται για πώληση.
Ο Δήμος έχοντας την ιδιοκτησία το ακίνητο θα το εντάξει για χρηματοδότηση –αποπεράτωση και εξοπλισμό- σε επόμενες χρηματοδοτήσεις. (π.χ. στην παρούσα φάση είναι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης ή προγράμματα της επόμενης προγραμματικής περιόδου και θα χρειαστούν περισσότερα από 100.000€). Η χρήση του μπορεί να είναι Πολιτιστικό Κέντρο, Δημοτική Βιβλιοθήκη, έκθεση αρχαιολογικού και γεωλογικού υλικού κ.λπ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα