Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία – Προσοχή οι οδηγοί (φωτ. & video)

“Άνοιξαν” οι ουρανοί στα Χανιά με την κακοκαιρία να ξεκινά από νωρίς το πρωί της Πέμπτης με έντονη βροχόπτωση. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μάλεμε, Αγία Μαρίνα, Κολυμπάρι και Γεράνι  έχουν δημιουργηθεί προβλήματα ενώ δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να προβεί σε   απάντληση υδάτων από ξενοδοχιακές μονάδες, καταστήματα αλλά και σπίτια.

Επίσης η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε και σε δύο περιστατικά απεγκλωβισμού μίας μητέρας με το ανήλικο παιδί της από αυτοκίνητο το οποίο ακινητοποιήθηκε λίγο μετά το στρατόπεδο του Μάλεμε καθώς και σε ακόμα μία διάσωση στα Χανιά.

Παράλληλα οι οδηγοί καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Πολλά προβληματα έχουν παρουσιαστεί στην εθνική οδό Χανίων – Κολυμπαρίου και ιδιαίτερα στην Νέα Εθνική Οδό περίπου 2χλμ από τον κόμβο του  Πλατανιά  με την μετακίνηση των οδηγών να γίνεται με δυσκολία. Στον κόμβο του Πλατανιά η κυκλοφορία διεκόπη λόγω της μεγάλης ποσότητας νερού.

Πολύ άσχημη η κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο από την Αγία Μαρίνα και το Σταλό μέχρι το Κολυμβάρι ενώ σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στην Καλυδωνία.
Αδιάβατη είναι η παλιά εθνική οδός στο ύψος του Πλατανιά από τη γέφυρα του Κερίτη μέχρι και την Αγία Μαρίνα.

Νωρίτερα, δύο οχήματα είναι ακινητοποιηθεί και τα “τράβηξαν” διερχόμενα αγροτικά αυτοκίνητα ενώ ο δρόμος που συνδέει την Νέα Εθνικό Οδό με την Παλαιά Εθνική οδό έχει μετραπεί σε χείμαρρο.
Με μεγάλη δυσκολία γίνεται η κίνηση των οχημάτων από τα Χανιά μέχρι το Κολυμπάρι από την παλιά εθνική οδό.
Σε διάφορα σημεία έχουν σχηματιστεί πολύ μεγάλες “λίμνες” λόγω της βροχόπτωσης ενώ αρκετά αυτοκίνητα έχουν “μείνει” στον δρόμο σε Γεράνι, Μάλεμε και Πύργο Ψηλονέρου λόγω του όγκου του νερού.

 

 

Τεράστια προβλήματα στον Πύργο Ψηλονέρου

Στον παραλιακό δρόμο στον Πύργο Ψηλονέρου έχει πέσει στύλος της ΔΕΗ , ενώ έχουν αναφερθεί πλημμύρες σε υπόγειους και ισόγειους χώρους σε 5 ξενοδοχεία της περιοχής.Στην περιοχή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία προκειμένου να προχωρήσει σε άντληση υδάτων σε ξενοδοχεία και κατοικίες.

Σε δύο σημεία στον Πύργο Ψηλονέρου χωματουργικά μηχανήματα έσπασαν πεζοδρόμια προκειμένου να διοχετευτεί το νερό που είχε συγκεντρωθεί στην παραλία και απειλούσε καταστήματα, ξενοδοχεία και κατοικίες στη θάλασσα.

Κλειστός ο δρόμος για Θέρισο λόγω κατολίσθησης

Κλειστός είναι αυτή τη στιγμή ο δρόμος για Θέρισο καθώς σημειώθηκε κατολίσθηση χωμάτων στο ύψος του «Αναβάλοντα». Στο σημείο κατευθύνεται μηχάνημα για να καθαρίσει το σημείο. Από την κατολίσθηση δεν σημειώθηκε κάποιο ατύχημα.
Χωρίς σοβαρά προβλήματα μέχρι στιγμής από την ιστυρή νεροποντή ο Δήμος Αποκορώνου. Ένα δέντρο που έπεσε κοντά στην είσοδο της Εθνικής για Αρμένους απομακρύνθηκε άμεσα χωρίς να σημειωθεί κάποιο ατύχημα.
Δίχως ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία με εξαίρεση κάποιες κατολισθήσεις επί της Εθνικής Οδού ο Δήμος Κισάμου.
Ούτε σταγόνα δεν έχει ρίξει μέχρι στιγμής στις πεδινές περιοχές των Σφακίων με τον δήμαρχο να επισημαίνει ότι το πρόβλημα στην δική του περιοχή είναι η… έλλειψη νερού και όχι οι νεροποντές.

Πλημμύρισαν τα Δικαστήρια στα Χανιά

Με νερό λόγω της έντονης βροχόπτωσης γέμισαν οι διάδρομοι των Δικαστηρίων στα Χανιά.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους τα νερά μπήκαν στο κτήριο από την πίσω πλευρά λόγω κακοτεχνιών στην κατασκευή του και όχι από πάνω.

 

“Ποτάμια” τα στενά της παλιάς πόλης

 

Έκλεισαν τα σχολεία σε Γεράνι, Μάλεμε, Ταυρωνίτη – στα σπίτια τους οι μαθητές του 4ου ΓΕΛ Χανίων και 1ου ΕΠΑΛ

Έκλεισαν τα δημοτικά σχολεία με εντολή του δημάρχου στο Γεράνι, το Μάλεμε και τον Ταυρωνίτη λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης που πλήττει την περιοχή και έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Στο μεταξύ, σε λίμνη μετατράπηκαν οι αυλές αλλά και ορισμένα σημεία μέσα στο κτήριο στο 4ο ΓΕΛ στην Αμπεριά με συνέπεια το σχολείο να διακόψει τη λειτουργία του και οι μαθητές να φύγουν για τα σπίτια τους.
Το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερο έντονο στις αυλές του σχολείου όπου κυριολεκτικά έμοιαζαν αδιάβατες, ενώ σε αρκετά σημεία η βροχή μπήκε μέσα στο κτήριο.

Τα προβλήματα πάντως, όπως μας έλεγαν παλιοί εκπαιδευτικοί του σχολείου, δεν εμφανίστηκαν φέτος καθώς το κτήριο φέρεται να έχει κατασκευαστικά προβλήματα και να χρειάζεται συντήρηση. Να σημειωθεί ακόμα ότι προβλήματα παρουσιάστηκαν και στον χώρο που βρίσκονται τα παλιά κοντέινερ μέσα στα οποία κάνουν οι μαθητές μάθημα, παρά το γεγονός ότι η διάρκεια “ζωής” των κοντέινερ έχει λήξει εδώ και χρόνια.

Αντίστοιχα προβλήματα παρουσιάστηκαν και στο 1ο ΕΠΑΛ όπου διακόπηκε το μάθημα και οι μαθητές πήγαν στα σπίτια τους.

Δεν λειτουργούν φανάρια – προβλήματα στις τηλεπικoινωνίες

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρκετά φανάρια στην πόλη των Χανίων έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της κακοκαιρία, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στις τηλεπικοινωνίες.

Διακοπές ρεύματος ζητούν σπίτια και ξενοδοχεία που έχουν πλημμυρίσει

Τρέχει και δεν φτάνει ο ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να ανταποκριθεί στα αιτήματα που έχει δεχθεί για ζημιές και βλάβες σε σπίτι και επιχειρήσεις. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή του Πλατανιά μέχρι το Κολυμπάρι, ενώ το έργο των συνεργείων δυσχεραίνεται ακόμα περισσότερο λόγω της διακοπής κυκλοφορίας στο οδικό δίκτυο.

Για τον λόγο αυτό κλήθηκε συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ από το Καστέλι για παρέμβουν σε βλάβη σε μεγάλο ξενοδοχείο στο Μάλεμε που πλημμύρισε αλλά και σε άλλα σημεία.

«Κατά διαστήματα υπήρξαν διακοπές ρεύματος σε μεμονωμένα σημεία, ενώ πολλά είναι τα ξενοδοχεία που έχουν πλημμυρίσει και ζητάνε να γίνει διακοπεί και δεν προλαβαίνουμε», ανέφερε σχετικά άνθρωπος του ΔΕΔΔΗΕ με τον οποίο επικοινώνησαν τα «Χ.ν.».

 

Επίταξη οχημάτων  – Πλημμύρισε το δημαρχείο Πλατανιά

Επίταξη 6 μηχανημάτων από τον Δήμο Πλατανιά για να γίνουν εργασίες απομάκρυνσης νερού και φερτών υλικών.
Άντληση νερού από το πυροσβεστικό του δήμου στα υπόγεια του δημαρχείου Πλατανιά.
Σοβαρά προβλήματα στο παραλιακό μέτωπο όλου του Δήμου.

 

Πλημμύρισε για ακόμα μία φορά η Κάτω Σούδα – Έσπασαν τα πεζοδρόμια

Για ακόμα μία φορά η Κάτω Σούδα θύμιζε “λίμνη” λόγω του όγκου των νερών που συσσωρεύτηκαν στην περιοχή.
Συγκεκριμένα στην οδό Βλητέ – Ακρωτηρίου στο ύψος της κεραίας της ΕΡΤ, η κίνηση των οχημάτων γίνεται με μεγάλη δυσκολία. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Σούδας κ. Κώστα Φωκά το πρόβλημα παρουσιάστηκε λόγω του γεγονότος ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ο αγωγός στην οδό Τριών Ιεραρχών.

Μάλιστα μηχάνημα του δήμου Χανίων, σπάει τα πεζοδρόμια προκειμένου να φύγουν τα νερά που έχουν συσσωρευτεί.

 

Πλημμύρισε το Δαράτσο

Εικόνες καταστροφής και στο Δαράτσο Χανίων με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους. Σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει γεμίζοντας απόγνωση τους ιδιοκτήτες ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες νερό έχει γεμίσει και η αυλή του νηπιαγωγείου της περιοχής.

 

 

Προβλήματα και στον δήμο Σφακίων

 

Προβλήματα παρουσιάζονται και στο δήμο Σφακίων ιδιαίτερα στο ορεινό οδικό δίκτυο από Ασκύφου και Κράπη καθώς υπάρχουν κατολισθήσεις λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.

 

 

1 Comment

  1. Συγχαρητηρια σε ολους τους δημαρχους για τα εργα που δεν εκαναν. Πως να καθαρισουν φρεατια, χαντακια κτλ, οταν δεν εχουν καθαρισει ποτε το φρεατιο του σπιτιου τους. Πως ? Μετατρεπουν τη πολη σε λιμνη, μεσα απο τη λιμνη που ζουν οι ιδιοι, το βαλτο που ζουν οι ιδιοι… Ειναι χαμενοι, κανουν δουλειες που δεν εχουν κανει ποτε στη ζωη τους, χωρις να εχουν σπουδασει / εκπαιδευτει… Δεν ακουν, δεν βλεπουν, δεν κανουν αυτο που πρεπει, γιατι ειναι ασχετοι με το επαγγελμα του δημαρχου. Πλεον ειναι επαγγελμα, παιρνουν χρηματα, θα παρουν συνταξη για ολα αυτα που δεν εκαναν και συνεχιζουν να μην κανουν. Για ολα φταιει ο θεος… Αυτος βρεχει, δεν εχει ρυθμισει σωστα τα μπεκ και βρεχει αποτομα. Να τον απολυσουμε και να κρατησουμε τους υπολοιπους… Απολυστε το θεο, μην του δωσετε αποζημιωση, ενσημα και συνταξη… Για να εχουμε και πλεονασμα… Το ελειμμα ιδεων, αρχων κτλ δεν το βλεπει κανεις. Ολοι ψαχνουν να βρουν ποιος φταιει καθε φορα. Παντα φταιει καποιος εκτος απο αυτους. Αυτους που μας εφεραν στη σημερινη κατασταση. Για να βγουμε απο αυτο το βαλτο πρεπει ο καθενας απο εμας να κανει τη δουλεια του και τιποτα περισσοτερο ή λιγοτερο. Η λυση παντα ειναι απλη… Κυριοι καντε τη δουλεια σας…

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες