Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου, 2021

Πολλά εόρτια και ευλογημένα έτη

Στον π. Ιγνάτιο Χατζηνικολάου, ενεργόν ιεροκήρυκα της Εκκλησίας, διδάσκαλου του γένους και συγγραφέα πολλών υπερτελών ιερών βιβλίων, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής υποβάλλουμε σεβάσματα και ευχές θερμές.

Την Τρίτη 20η Δεκεμβρίου η αγία μας Εκκλησία εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ιγνατίου του Θεοφόρου, μαθητού του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, διαδόχου των Αγίων Αποστόλων και επισκόπου Αντιοχείας, μαρτυρήσαντος εν Ρώμη επί αυτοκράτορος Τραϊανού, γενομένου τροφή των πεινασμένων λιονταριών των ρωμαϊκών αρένων. Και καθόσον το όνομα εκφράζει την ύπαρξη και τη ζωή, η επιλογή του ονόματος του Αγίου Ιγνατίου από τον π. Ιγνάτιο Χατζηνικολάου αποκαλύπτει τη βούλησή να ταυτίσει οικειοθελώς την ύπαρξη και τη ζωή του με τη μαρτυρική ζωή του Αγίου. Φαίνεται ότι παραμένει σταθερός σ’ αυτόν τον στόχο του, να μοιάσει στον Αγιο, προσεγγίζει και γεύεται τη γλύκα της αγιότητας, γι’ αυτό και αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις, φυσικά με ήθος Χριστού, με αξιοπρέπεια και λεβεντιά, δυνάμεις που ελκύουν τη χάρη του Θεού, που είναι κατ’ εξοχήν αναγκαία προκειμένου να μοιάσουμε στους Αγίους και να αγιαστούμε “χάριτι εσταί σεσωσμένοι”.

Ο π. Ιγνάτιος Χατζηνικολάου, αρχιμανδρίτης εν ενεργεία και πρώην γυμνασιάρχης και λυκειάρχης τοις ρήμασιν των Αγίων Αποστόλων, των Αγίων Πατέρων και διδασκάλων, των Αγίων ομολογητών και μαρτυρών και πάντων των Αγίων της Αγίας μας Εκκλησίας, πειθόμενος, ξοδεύει τη ζωή του με τον λόγο του Θεού, τον οποίο καθιστά περισσότερο κατανοητό στους πιστούς και προφορικά με το κήρυγμα και γραπτά με τα βιβλία του και την πληθώρα άρθρων του σε περιοδικά και εφημερίδες. Είναι όντως πλούσιο το πνευματικό έργο του π. Ιγνατίου, το οποίο και συνεχίζεται με ιερό πάθος, ιερή ουράνια, θεϊκή ευλογία.

Είναι πράγματι ο π. Ιγνάτιος υπερευλογημένος, χαρισματικός, δυναμικός και παραγωγικός, άξιος της διακονίας του, τον οποίο χαιρόμαστε, απολαμβάνουμε και τον τιμούμε και ευχόμαστε για τη συνεχή και αδιάκοπη παραγωγική του συγγραφή, να έχει υγεία και δύναμη σε έτη πολλά ακόμα και ευλογημένα. Θέλουμε και δημόσια να τον βεβαιώσουμε ότι τον αγαπούμε, τον τιμούμε και τον καμαρώνουμε. Είναι άξιος μίμησης των νεωτέρων, όντως δάσκαλος των δασκάλων, οδηγός και καθοδηγητής στον δρόμο του Θεού. Με τις πρεσβείες και τη δύναμη του Αγίου Ιγνατίου, επισκόπου και μάρτυρος της αγίας μας Εκκλησίας, και με όλη μας την αγάπη, και πάλιν και πολλάκις, ευχόμαστε ό,τι καλύτερο και περισσότερον ευλογημένο για το πρόσωπο και τη ζωή του π. Ιγνάτιου, για το παρόν και το μέλλον. Και μια παράκληση π. Ιγνάτιε να εύχεστε υπέρ ημών και παντός του λαού. Θέλουμε μαζί με όλα τ’ άλλα και τις ευχές σας. Πολύχρονος και με χαρά, μακράν συνέχεια της ευλογημένης ζωής σας

Με την αγάπη μου π. Στυλ. Θεοδωρογλάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα