Κυριακή, 28 Μαΐου, 2023

Πολιτιστικό Εργαστήρι στη Γαύδο

Στα σκαριά βρίσκεται η δημιουργία του πρώτου και μοναδικού Πολιτιστικού Εργαστηρίου στο ακριτικό νησί της Γαύδου.

Η δομή αναμένεται να στεγαστεί σε δημοτικό κτήριο στην περιοχή των Βατσιανών το οποίο όπως ανέφερε μιλώντας στα “Χ.ν.” η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη έχει αγοραστεί από τον Δήμο Γαύδου με την βοήθεια της Περιφέρειας Κρήτης.
«Ουσιαστικά ήταν ένα διώροφο εγκαταλελειμμένο κτήριο, πάρα πολλά χρόνια παραιτημένο στο κέντρο των Βατσιανών» ανέφερε η κα Στεφανάκη ενώ συνέχισε λέγοντας πως «στην πραγματικότητα υποβάθμιζε τον οικισμό (Σ.Σ. με την κατάστασή του). Έχουμε ξεκινήσει για την μετατροπή του σε πολιτιστικό εργαστήρι, έχει γίνει ο διαγωνισμός και έχει βρεθεί ο ανάδοχος του έργου».
Ο χώρος που θα δημιουργηθεί θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να γίνουν συγκεντρώσεις, συναντήσεις ή κάποια εκδήλωση ή συνέδριο στο νησί.
«Δεν έχουμε στην παρούσα φάση κάποιο χώρο στη Γαύδο που θα μπορούσε να γίνει μία εκδήλωση» μας λέει η κα Στεφανάκη ενώ όταν αφορά σε πιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία μας απαντά ότι «πήραμε την έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης (Σ.Σ. για την μετατροπή του κτηρίου σε πολιτιστικό εργαστήρι) και στο επόμενο διάστημα θα γίνει πρόσκληση στον ανάδοχο του έργου να υπογράψει την σύμβαση και να ξεκινήσει η δημιουργία του πολιτιστικού εργαστηρίου. Οι εργασίες θα γίνουν με χρηματοδότηση κυρίως από το Πράσινο Ταμείο το 80% ενώ το υπόλοιπο 20% θα είναι με ιδίους πόρους από τον Δήμο Γαύδου».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα