Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023

Πολιτιστικές δράσεις

Σειρά πολιτιστικών δράσεων ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών στις 25 Νοεμβρίου πραγματοποιούν ο Δήμος Πλατανιά και η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δήμου Πλατανιά.

Χθες στο Πολύκεντρο Βουκολιών, με αφορμή το κλείσιμο της έκθεσης του Κώστα Σπανάκη “Γαλάζιες Κυρίες”, επιλεγμένα έργα του “μίλησαν” στο κοινό, μέσα από την μάτια και την φωνή του Κώστα Σπανάκη, της επιμελήτριας της έκθεσης και ιστορικού τέχνης Αλεξάνδρας Κουρουτάκη και της δικηγόρου – πολιτικής επιστήμονα Ρόζας Μότακη – Κονταδάκη (αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Δευτέρας).

Την Κυριακή στις 18:00 στο Πολύκεντρο Βουκολιών θα παρουσιαστεί το θεατρικό δρώμενο “Σπάσε τη σιωπή”, από την ομάδα “Αλατιέρα”. Μέσα από τρία μικρά θεατρικά δρώμενα παρουσιάζονται στο κοινό οι μορφές βίας που μπορεί να υποστεί μια γυναίκα, λεκτική, ψυχολογική, σωματική. Θα ακολουθήσει ομιλία από την Υπαστυνόμο Α΄, Ελένη Βιγλάκη “Φυλάκισε τη Βία – Ελευθέρωσε την Ψυχή σου!”, με τη στήριξη της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης. Η εκδήλωση θα συνεχιστεί με ανάγνωση ανώνυμου γράμματος από θύμα κακοποίησης για σκιαγράφηση θυμάτων. Θα ακολουθήσει διαδραστική άσκηση “Σπάσε τα δεσμά”, με μια ηθοποιό όπου σαν μαριονέτα κινείται όπου την πάνε τα νήματα του “θύτη”.

Τέλος στις 30 Νοεμβρίου στις 18:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μάλεμε Δήμου Πλατάνια, η Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕΠΙΣ Κρήτης παρουσιάζει, με τη στήριξη του Δήμου Πλατανιά, το θεατρικό αναλόγιο, “Γυναίκες που γίνανε ένα με τη γη”, σε θεατρική διασκευή κειμένων και ερμηνεία Μαρινέλλας Βλαχάκη. Οι παραπάνω εκδηλώσεις είναι κατάλληλες για άτομα άνω των 15 ετών. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα