Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Πολιτική συγκέντρωση ΚΚΕ Χανίων στην Παλαιόχωρα

Με θέμα και σύνθημα «Μόνοι τους και όλοι μας! #Τώρα ΚΚΕ! Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!» πραγματοποιήθηκε η πολιτική συγκέντρωση της Τ.Ε. Χανίων του ΚΚΕ στην Παλαιόχωρα την περασμένη βδομάδα.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση:

«Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο υποψήφιος βουλευτής Μιλτιάδης Κλωνιζάκης έκανε λόγο για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ τονίζοντας ότι πρόκειται για το μόνο ανάχωμα σε αυτά τα οποία σχεδιάζονται με βάση το κοινό πρόγραμμα της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, θυμίζοντας τη συμπόρευσή τους σε κρίσιμες ψηφοφορίες, θέτοντας το ερώτημα: γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπαίνει στη διαδικασία συζήτησης των τροπολογιών που καταθέτει το ΚΚΕ στην βουλή, αναφέροντας την περίπτωση της ΛΑΡΚΟ και της μείωσης του ΦΠΑ σε είδη βασικών λαϊκών αναγκών. Τέλος, επισήμανε ότι το ΚΚΕ έχει το πρόγραμμα εκείνο το οποίο δίνει λύσεις στο σήμερα, βασισμένο στην επιστημονική επεξεργασία των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας, ενώ απαντώντας στα διλήμματα των εκλογών τόνισε: Την επόμενη μέρα τι θέλουμε; Μια ισχυρή κυβέρνηση η οποία θα συνεχίσει την ίδια πολιτική ή ένα ισχυρό ΚΚΕ για να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση;

Στη συνέχεια, μία σύντομη αναφορά στην παρουσία της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καντάνου-Σελίνου έκανε ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Γεωργιλάκης. Σχολίασε το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Διοίκησης, της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης το οποίο έχει τραγικές συνέπειες στη λειτουργία των δήμων και στην υποβάθμιση της υπαίθρου και κάλεσε σε συστράτευση με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε μια κοινή πορεία ενάντια στη λογική της ανταποδοτικότητας και της ιδιωτικής  λειτουργίας των δήμων, ώστε να συγκροτηθεί ένας συνδυασμός μάχιμος, ο οποίος θα διεκδικεί με άξονα την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων.

Τέλος, η υποψήφια βουλευτής Χαριτίνη Παπαδάκη τόνισε πως: «ο λαός έχει συσσωρεύσει αρκετή πείρα, γεγονός το οποίο εκφράστηκε με τρόπο μεγαλειώδη στις κινητοποιήσεις ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών, το οποίο φέρει την υπογραφή όσων κυβέρνησαν τη χώρα, όσων υποτάσσονται στις οδηγίες της Ε.Ε., όσων μας θέλουν πρώτους σε δαπάνες του ΝΑΤΟ και μας εμπλέκουν σε ένα πόλεμο άδικο κι επικίνδυνο, όσων γέμισαν τα βουνά μας με αιολικά πάρκα, χωρίς να σταθμίζονται οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, όσων στο όνομα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ε.Ε. απομυζούν τον μικρομεσαίο αγρότη, όσων απέρριψαν προτάσεις νόμου του ΚΚΕ για διαγραφή των χρεών των αυτοαπασχολούμενων σε εφορία και τράπεζες, για επανένταξη στο αφορολόγητο, καθώς και τροπολογίες για την 13η-14η σύνταξη». Αναφέρθηκε, επίσης, στο υποκριτικό ενδιαφέρον του συνόλου των αστικών κομμάτων να εμποδίσουν την κάθοδο του ναζί Κασιδιάρη στις εκλογές, όταν οι ίδιοι μέχρι σήμερα δεν έκαναν το ελάχιστο ώστε να μην σέρνεται πάνω από 8 χρόνια η δίκη της Χρυσής Αυγής. Ενώ ολοκληρώνοντας την ομιλία τόνισε ότι: «Το ΚΚΕ είναι έτοιμο για μία γνήσια εργατική εξουσία, για μία εξουσία όπου ο λαός θα είναι πρωταγωνιστής». Ενώ μπροστά στο δίλημμα της σταθερής κυβέρνησης είπε: «Σταθερότητα για τον λαό σημαίνει να έχει ένα ισχυρό ΚΚΕ στήριγμα στον αγώνα του, να έχει στο πλάι του εκείνη τη δύναμη η οποία σταθερά και αταλάντευτα υπερασπίζεται το δίκιο του, μέσα και έξω από τη Βουλή. Με κεντρικό σύνθημα: Ο λαός σώζει τον λαό με δυνατό ΚΚΕ, ψηφίζουμε ΚΚΕ, γιατί δυνατό ΚΚΕ, σημαίνει δυνατός λαός. Γιατί πριν και μετά τις εκλογές, η ψήφος αυτή είναι το κόκκινο της ζωής, το κόκκινο στο δρόμο του αγώνα, με το κεφάλι και το ηθικό μας ψηλά».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα