Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Πολιτική και Μυθολογία

Αποκωδικοποιώντας το διάγγελμα του κ. Τσίπρα, μπορούμε να παραδεχθούμε ότι ο πρωθυπουργός έχει τον τρόπο του να εντυπωσιάζει αυτή τη φορά αναφερόμενος με συμβολισμό στη Μυθολογία. Σημειολογικά, η Ιθάκη προσομοιάζει με την πάλη του Ομηρικού Οδυσσέα, του οποίου, αν και έφτασε στον πολυπόθητο προορισμό του, δεν τέλειωσαν τα βάσανά του. Συνέχισε τις περιπέτειές του μέχρι να φύγουν οι μνηστήρες.
Μπορεί να άφησε πίσω του, όπως λέει ο κ. Τσίπρας, τους “Λαιστρυγόνες” και να πέρασε τις “Συμπληγάδες”, έχει μπροστά του τους “σύγχρονους μνηστήρες”. Φαίνεται τυπικά το τέλος της Οδύσσειας, του ελληνικού λαού απ’ τα μνημόνια αλλά όχι το τέλος της περιπέτειας, διότι είμαστε δεσμευμένοι στα άρθρα των να ζούμε σε λιτότητα ως το 2060. Το πείραμα διάσωσης του ευρώ πέτυχε!
Ωστόσο η εξέλιξη της πολιτικής μέσω της Μυθολογίας μπορεί να καθιστά την 21η Αυγούστου ορόσημο θεωρητικά και ψυχολογικά, όχι όμως και ουσιαστικά, διότι τα δεδομένα αναπτυξιακής πολιτικής αποτελούν εφιάλτη κατά πόσον οι “επιτηρητές” θα επιτρέψουν ή θα βοηθήσουν αποτελεσματικά στην πραγμάτωσή της.
Πανηγυρίζουν η κυβέρνηση περισσότερο και η Αξιωματική και Μείζονα αντιπολίτευση λιγότερο επειδή δεν ξεχνούμε όπως οι Λωτοφάγοι, ποιοι είμαστε και πού πάμε για τον λόγο που μπήκαμε στη μεταμνημονιακή εποχή.
Το ίδιο επιχαίρονται και οι Ευρωπαίοι εταίροι, διότι κατάφεραν κι “έδεσαν το γάιδαρό τους” και δεν θα τους απασχολούμε πια στα Γιούρογκρουπ. Περισσότερο απ’ όλους θριαμβολογούν τα διάφορα πιστωτικά ιδρύματα, που θα μας δανείζουν με αυξημένο επιτόκιο απ’ όσο η Ε.Κ.Τ. και οι χώρες της Ευρωζώνης.
Ετσι δεν τελείωσε η Οδύσσεια του Ελληνικού λαού επειδή ο “πολυμήχανος” έφτασε στην Ιθάκη. Ουσιαστικά οι ταλαιπωρίες θα συνεχίζονται αφού οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί βάσει των σχεδιασμών των Βρυξελλών θα παρακολουθούν τη “νέα σελίδα” που έχουν ανοίξει για μετά την 21η Αυγούστου.
Αδιάφορο πώς εμείς θεωρούμε τις δηλώσεις των Ευρωπαίων ηγετών αυτοί εκφράζονται λίαν επαινετικά. «Τα καταφέρατε, κερδίσατε το αύριο», είπε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (E.S.M.). Χαρακτηρίζει “μέρα γιορτής” την 21η Αυγούστου επειδή η Ελλάδα θα επανακτήσει την οικονομική της ανεξαρτησία, αλλά ο ίδιος θα ησυχάσει, αφού ξεφορτωθήκαμε απ’ αυτόν και θα μας περιποιηθούν τα “κοράκια” των “τοκογλύφων”.
Αν καταφέρουμε να δανειζόμαστε με τα επιτόκια των αγορών δεν έπεται ότι θα γυρίσουμε στην προ του 2009 εποχή.
Κάπως ίσως φτιάξουν τα πράγματα αν δεν επιμένουμε σε διεκδικήσεις παράλογων δικαιωμάτων και δεν γινόμαστε επιλεκτικοί στις υποχρεώσεις μας.

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχια που λέει και ο λαός μας ,ασχέτως πολιτικών ωραιοποιήσεων ,παραμυθολογίας και σουρεαλισμού η πραγματική κατάσταση για την πατρίδα μας θα μπορούσε να ειπωθεί με απλά και κατανοητά λόγια ως εξής:΄Οτι πήρατε πήρατε ως βοήθεια ,ελπίζουμε να μάθατε το μάθημα σας και να πορεύεστε στα περιθώρια του εθνικού σας προϊόντος,πράγμα που σημαίνει αυξήσετε την παραγωγικότητα και γίνετε ανταγωνιστικοί.Δεδομένου ότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα πήγαινε στο κοινοβούλιο της για έγκριση βοηθείας στην Ελλάδα και να μην κατέρρεε αυτοστιγμής,καλό ταξίδι στα μαρμαρένια αλώνια των αγορών,έλπίζουμε να μην συγχέετε την ΕΕ με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και προσοχή στο δρόμο….Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες