Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023

Πολυσχιδής η δράση του Ιδρύματος “Αγία Σοφία”

H πολυσχιδής κοινωνική δράση του Ιδρύματος “Αγία Σοφία”,  αναδείχθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας που πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου στον Τζιτζιφέ, το Κοινωφελές Iδρυμα “Αγία Σοφία” και ο Σύλλογος Φίλων του Ιδρύματος.
Τη βασιλόπιτα ευλόγησε ο μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός με πλειάδα κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και τον διευθυντή του Ιδρύματος πρωτοπρεσβύτερο Μιχαήλ Βλαβογιλάκη, ο οποίος, ως κεντρικός ομιλητής αναφέρθηκε στην πολυσχιδή κοινωνική δράση του Ιδρύματος, επισημαίνοντας ότι «το Κοινωφελές Ίδρυμα Αγία Σοφία με πλήθος εκδηλώσεων και κοινωνικών δράσεων, συνεχίζει το έργο του όπως το θέλησε ο ιδρυτής του, αείμνηστος μητροπολίτης Ειρηναίος Γαλανάκης, δηλαδή τη θρησκευτική, πολιτιστική, ιστορική και αναπτυξιακή αναβάθμιση του Αποκόρωνα».
Εν συνεχεία ααναφέρθηκε στις δράσεις για την χρονιά που πέρασε κάνοντας μνεία στη διαθήκη του Εμμανουήλ Μαριακάκη, εκτελεστής της οποίας είναι το Ίδρυμα, επισημαίνοντας: «Παρά τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις βρισκόμαστε στη φάση της εκτίμησης της περιουσίας που είναι το τελευταίο στάδιο πριν από την σύνταξη του κανονισμού του νέου Ιδρύματος που φιλοδοξούμε να συνταχθεί σύντομα και να συσταθεί το “ Ίδρυμα Μαριακάκη”».
Ο ίδιος, συνεχίζοντας αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή που έχει το πρόγραμμα “Βοήθεια στο σπίτι” τονίζοντας ότι «μια από τις βασικές δραστηριότητες του Ιδρύματος, είναι ένα από τα πρώτα και από τα καλύτερα στην Ελλάδα, και υπηρετεί τον τόπο μας εδώ και 23 χρόνια. Είναι συγκινητική η απήχηση που έχει στην τοπική κοινωνία, η οποία το έχει αγκαλιάσει, το τροφοδοτεί και το στηρίζει».
Τελειώνοντας αναφέρθηκε στη συνεργασία που έχουν με την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τον βασικό ρόλο του οποίου έχει ο Δήμος, όσο και των ενδυματοπωλείων στις Καλύβες και στο Νίππος, ενώ εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους τους παρευρισκόμενους, τους πρώην και νυν βουλευτή, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, τα “Χανιώτικα νέα” και προσωπικά τον κ. Γιάννη Γαρεδάκη, για την πολύμορφη συμπαράσταση του. Συνεχίζοντας τις ευχαριστίες απευθύνθηκε στον αντιπρόεδρο του Ιδρύματος κ. Νίκο Παπαδάκη, τον Βαγγέλη Κακατσάκη, το Κέντρο Υγείας Βάμου, την ΕΤΑΝΑΠ για τη σημαντική βοήθεια της και γενικά όλους τους δωρητές, τον καλλιτεχνικό παραδοσιακό μουσικό σύλλογο “Ο Χάρχαλης”.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων ότι «Για άλλη μια φορά οι κάτοικοι του Αποκόρωνα αποδεικνύουν τα φιλανθρωπικά τους αισθήματα και όλοι μια μεγάλη αγκαλιά στηρίζουμε μαζί τις δομές, το Ίδρυμα “Αγία Σοφία”, έργο και αυτό του αείμνηστου σοφού γέροντα μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, καθώς επίσης και  το σημαντικό  πρόγραμμα “βοήθεια κατ’ οίκον”», ενώ αμέσως μετά αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκίνησε η δημοτική Αρχή ευελπιστώντας να την φέρει σε πέρας μέσα στην επόμενη τετραετία λειτουργώντας Δημοτικό Γηροκομείο. «Υπάρχουν αρκετές προσφορές συμπολιτών μας κι έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για εξεύρεση χώρου αποδίδοντας έτσι την οφειλόμενη τιμή και φροντίδα στους απόμαχους της ζωής», κατέληξε ο κ. Κουκιανάκης.
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός, η βουλευτής Χανίων κα Βάλια Βαγιωνάκη, ενώ ο
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καταγόμενη από τον Αποκόρωνα κα Βάλια Βαγωνάκη, ο πρώην υπουργός κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο πρώην βουλευτής κ. Σήφης Μιχελογιάννης, ο δήμαρχος του Αποκόρωνα κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους πλειοψηφίας και μειοψηφίας της δημοτικής Αρχής, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Δημήτριος Μιχελογιάννης και Νίκος Γιαννούλης, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ. ά.
Την εκδήλωση συντόνιζε ο συνταξιούχος δάσκαλος και συνεργάτης της εφημερίδας «Χ.ν.» κ. Βαγγέλης Κακατσάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα