Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Πόλη δίχως πράσινο

Προφανώς ο Δήμος Χανίων νοιάζεται πολύ για την έλλειψη βιταμίνης D που προκαλείται από την έλλειψη ηλίου, γι’ αυτό και όπου φτιάχνει περιπατητικές διαδρομές, αναπλάθει πεζοδρόμια, ή δημιουργεί πεζόδρομους φροντίζει να μην υπάρχει ούτε ένα δέντρο που θα προσφέρει τη σκιά του.

Η Χάληδων, η Πειραιώς, η Κορνάρου, η παραλία του Κουμ Καπί, η πλατεία των Δικαστηρίων και η Ηρώων Πολυτεχνείου είναι κάποια μόνο από τα σημεία που τα δέντρα εξαφανίζονται.
Ακόμα και αν φυτευτούν κάποια νέα, σε λίγους μήνες ξεραίνονται από την έλλειψη φροντίδας.

Για να μην μιλήσουμε για το παρκάκι στο 8ο Δημοτικό όπου τα δέντρα κακοποιήθηκαν από την ανάπλαση, πολλά έπεσαν αλλά ουδέποτε φυτεύτηκαν νέα ή για το πάρκο Ειρήνης και Φιλίας όπου ελάχιστα δέντρα προσφέρουν τη σκιά τους.

Αν με τέτοια επιπολαιότητα πρόκειται να προχωρήσει η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου, τότε ίσως να είναι καλύτερα να αφήσουν τα αιωνόβια δέντρα στην ησυχία τους.

2 Comments

  1. Κυρία Κουμή, υποθέτω ότι όταν αναφέρεστε σε έλλειψη φροντίδας στα δένδρα των δρόμων εννοείται το πότισμα!
    Νομίζω ότι εφόσον αυτό συμβαίνει το πότισμα των δένδρων μπορούν να το αναλάβουν τα γειτονικά καταστήματα και οι κάτοικοι της κάθε γειτονιάς!

  2. Τα Χανια γινονται μια ασχημη τσιμεντουπολη. Ολες οι συγχρονες πολεις δεν εχουν μονο αποκλειστικους χωρους πρασινου (δημοτικος κηπος), αλλα πολυ πρασινο παντου!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες