Τετάρτη, 12 Μαΐου, 2021

Poisson du Avril

Poisson du Avril λένε οι φίλοι μας οι Γάλλοι για το πρωταπριλιάτικο ψέμα, που αυτολεξεί σημαίνει το ψάρι που δεν πρόκειται να πιαστεί, άσε που αν παρανοήσει κανείς τη μετάφραση και την προφορά μπορεί να μιλήσει ακόμα και για δηλητήριο του Απρίλη.

Ό,τι κι αν φέρει ο Απρίλιος, όσο πικρό και ψεύτικο να ακούγεται, εμείς θα το υποστούμε. Κι ας κάνουμε όνειρα για ανοιχτές αγορές, ανοιχτά μαγαζιά (αλήθεια οι πρώτοι τουρίστες ήρθαν) δεν μπορώ να φανταστώ πόσο πικρά μπορεί να μας φερθεί ένας μήνας που ξεκινά μ’ ένα ψέμα, έτσι για να γελάσουμε βρε αδελφέ.

Γιατί τα δύσκολα φαντάζομαι έπονται. Αγανακτισμένοι πιστοί που θα θέλουν να εκκλησιάζονται ελεύθερα, πιεσμένοι καταστηματάρχες της εστίασης που έχουν φτάσει, (αν δεν τα έχουν ξεπεράσει), στα όριά τους, κυβερνώντες μπροστά στο δισεπίλυτο γρίφο: και τώρα τι κάνουμε;

Έχουν περάσει πέντε-έξι μήνες αυστηρών περιορισμών, και τα πράγματα αντί να καλυτερεύουν, χειροτερεύουν. Και μυστικιστής να μην είσαι, θα γίνεις, και θα αρχίσεις τις δεήσεις στις ανώτερες των δυνάμεων. Εκεί που όλοι καταφεύγουμε σαν έρθουν τα δύσκολα.
Πρωταπριλιά σήμερα, αλλά εγώ ό,τι και αν ακούσω θα το πιστέψω εκ πρώτης, μια που με τόσα που μας έχουν βρει τίποτα δεν είναι απίθανο.

 

Στο 64ο επεισόδιο, ξεκινάμε διαδημοτικές μετακινήσεις και σχολιάζουμε την τοπική επικαιρότητα με τον Γιώργο Ουντράκη.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες