Πέμπτη, 11 Αυγούστου, 2022

Ποιοι συνταξιούχοι δικαιούνται τα 250 ευρώ-Οι όροι

Αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή του επιδόματος 250 ευρώ σε 830.000 χαμηλοσυνταξιούχους τον ερχόμενο μήνα “τρέχει”.

Την εξαγγελία αυτή, η οποία αφορά το 1/3 των συνταξιούχων της χώρας, έκανε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, την περασμένη Δευτέρα.

Όπως μεταδίδει το capital.gr, σύμφωνα με όσα ανέφεραν κύκλοι του Υπουργείο Εργασίας, δικαιούχοι θα είναι συνταξιούχοι που έχουν ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα έως 7.200 ευρώ (600 ευρώ μηνιαίως) και ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα έως 14.400 ευρώ.

Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολο της το ποσό των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr θα ληφθεί το καθαρό εισόδημα των συνταξιούχων τόσο από συντάξεις, όσο από οποιαδήποτε άλλη αιτία.

Στο εισόδημα από συντάξεις περιλαμβάνονται τα ποσά που λαμβάνουν τόσο από κύριες, όσο και από επικουρικές.

Δικαιούχοι θα είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη (εφόσον πληρούν το κριτήριο εισοδήματος με βάση τις δηλώσεις για το 2020), σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ενώ δεν περιλαμβάνονται όσοι παίρνουν προκαταβολή σύνταξης.

Οι ίδιες πηγές διευκρινίζουν πως το κριτήριο του εισοδήματος μετρά σωρευτικά, δηλαδή αν το οικογενειακό εισόδημα προέρχεται μόνο από ένα άτομο (συνταξιούχο) και κυμαίνεται μεταξύ 7.201 ευρώ και 14.400 ευρώ, τότε ο συνταξιούχος αυτός δεν θα λάβει το επίδομα των 250 ευρώ.

Για παράδειγμα, έστω ζευγάρι με τον σύζυγο να παίρνει σύνταξη 1000 ευρώ/μήνα χωρίς άλλο εισόδημα και την σύζυγο να μην έχει κανένα εισόδημα. Το ετήσιο εισόδημα του ζευγαριού αυτού ανέρχεται στα 12.000 ευρώ.

Αν και το οικογενειακό εισόδημα του ζευγαριού αυτού είναι κάτω από το ανώτατο όριο του οικογενειακού εισοδήματος των εν γένει δικαιούχων του επιδόματος των 250 ευρώ (14.400 ευρώ), ο σύζυγος -συνταξιούχος δεν θα λάβει το επίδομα των 250 ευρώ για το ατομικό ετήσιο εισόδημα (12.000 ευρώ) του ξεπερνά το ανώτατο ατομικό όριο εισοδήματος (7.200 ευρώ).

Κύκλοι του Υπ. Εργασίας, ανέφεραν στο Capital.gr πως για την καταβολή του επιδόματος των 250 ευρώ στους 830.000 δικαιούχους δεν θα χρειαστεί υποβολή αίτησης από τους ίδιους. Καθώς την όλη διαδικασία θα “τρέξουν” οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου και του ΕΦΚΑ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Μηχανική βλάβη στο BLUE HORIZON με 930 επιβάτες

Μηχανική βλάβη εκδηλώθηκε στην δεξιά κύρια μηχανή του E/Γ-O/Γ BLUE HORIZON με 930 επιβάτες και 102 μέλη πληρώματος κατά την εκτέλεση δρομολογίου του από...

Τουρίστες πολλοί – έσοδα μετρημένα στον Πλατανιά

Ποσοστά πληρότητας που πλησιάζουν αυτά του 2019 παρουσιάζει τις ημέρες αυτές ο Πλατανιάς με τις ενδείξεις να είναι θετικές ως προς τις αφίξεις μέχρι...

Παρανομίες δίχως τέλος στα Τοπόλια

Nέα καταγγελία για παράνομες επιχωματώσεις ρυακιών στην ευρύτερη περιοχή των Τοπολίων, αυτή τη φορά στον Άι κυρ Γιάννη Κισσάμου από κατοίκους της περιοχής. Σε ανακοινώσεις...

Αποκαλύπτεται ο ναός της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων

» Ξεκίνησε νέα αρχαιολογική ανασκαφή Έπιασε… δουλειά η αρχαιολογική σκαπάνη για την αποκάλυψη του ναού της Αρτέμιδος στην ακρόπολη των Φαλασάρνων! Η επίσημη τελετή...

K.K.E. για δήμαρχο Χανίων: «Χάρισε χιλιάδες ευρώ χρέη σε μεγάλη εταιρία μπετόν»

Υποκριτική στάση του δημάρχου Χανίων στα αιτήματα για κοινωνική πολιτική διαπιστώνει το Κ.Κ.Ε. Χανίων με τον  γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Χανίων του κόμματος Σπύρο...

Τροχαίο ατύχημα στον Βαντέ Χανίων

Τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό σημειώθηκε γύρω στις 4 το απόγευμα της Τρίτης, στον δρόμο λίγο μετά τον Βαντέ προς Κεραμειά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ελαφρά...

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα