Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου, 2022

Ποια είναι τα τελευταία Νέα της Προσφυγής από τον ΑΟ Χανιά

Σάλο έχει ξεσηκώσει τις τελευταίες ημέρες η απόφαση της ΕΠΟ για διεξαγωγή αγώνα μπαράζ ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Απόλλωνα Σμύρνης προκειμένου να συμπληρωθεί το παζλ των ομάδων που θα αγωνιστούν την ερχόμενη σεζόν στην Super League. Πρόκειται για μία απόφαση που σίγουρα δυσαρέστησε πολλά από τα εμπλεκόμενα μέλη ωστόσο με τις ενστάσεις που κατατέθηκαν θα δούμε σε ποιο βαθμό θα κριθεί το στοίχημα της ακύρωσης του αγώνα μπαράζ και της αύξησης των ομάδων στη μεγάλη κατηγορία. Ας δούμε όμως πως οδηγηθήκαμε στο σημείο αυτό και τι προέκυψε από τη σημερινή απάντηση του διαιτητικού δικαστηρίου.

Ο κ. Παναγόπουλος από τη θέση του νομικού συμβούλου της ομάδας των Χανίων ζήτησε να ακυρωθούν τα προγραμματισμένα μπαράζ και να γίνει αντ’ αυτών πρωτάθλημα στη Super League με 16 ή 18 ομάδες. Έχοντας έννομο συμφέρον οι Κρητικοί θεωρούν πως η απόφαση για μπαράζ είναι άκυρη δεδομένου ότι το πρωτάθλημα είχε ολοκληρωθεί επίσημα στις 3 Αυγούστου. Στην ίδια κίνηση είχαν προχωρήσει και οι ΠΑΕ Ξάνθης και Απόλλων Σμύρνης ενισχύοντας κατά βάση την δυναμική της ένστασης. Έτσι τουλάχιστον είχε αφεθεί να διαρρεύσει προς τα έξω περιμένοντας την απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου.

Μάλιστα τα Χανιά βλέποντας ορατό το ενδεχόμενο να αγωνιστούν του χρόνου στην Super League έστω και μέσα από πιθανές καραμπόλες εξέδωσαν ανακοίνωση δημοσιοποιώντας την κατάθεση της ένστασης. Στην ανακοίνωσή της η ομάδα των Χανίων ανέφερε τα εξής: «Η ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ ανακοινώνει ότι κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ προσφυγή κατά της από 31.7.2020 απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΟ και της από 3.8.2020 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, η οποία κατόπιν κλήσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου θα συζητηθεί την Δευτέρα 10.8.2020».

Όλα αυτά όμως διαδραματιζόντουσαν μέχρι και σήμερα 13 Αυγούστου όπου η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου ήταν καταπέλτης στις προσπάθειες των τριών συλλόγων για ματαίωση των μπαράζ. Απορρίφθηκαν οι ενστάσεις των Ξάνθη και Απόλλων Σμύρνης για το μεταξύ τους μπαράζ αλλά και αυτή των Χανίων για την ίδια υπόθεση. Με μία λιτή ανακοίνωση η προσπάθεια για αναδιάρθρωση των μεγάλων κατηγοριών του ελληνικού ποδοσφαίρου έλαβε τέλος και οι ομάδες καλούνται να προετοιμαστούν για τον διπλό μεταξύ τους αγώνα που θα κρίνει την ομάδα που θα συνεχίσει στην Super League.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής:

«Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά την τελευταία του συνεδρίαση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Συνεκδίκασε την από 04/08/2020 προσφυγή-αίτηση (αρ.πρωτ/ΕΠΟ: 15074) της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κατά της ΕΠΟ και την από 07/08/2020 (αρ.πρωτ/ΕΠΟ: 15296) πρόσθετη παρέμβαση της Superleague 1 υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης. Απέρριψε την προσφυγή.

Συνεκδίκασε την από 06/08/2020 προσφυγή-αίτηση (αρ.πρωτ/ΕΠΟ: 15225) της ΠΑΕ Χανιά (Κισσαμικός ΠΓΣ) κατά της ΕΠΟ και την πρόσθετη παρέμβαση της Superleague 1 υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ Χανιά.

Απέρριψε την προσφυγή ως απαράδεκτη.

Συνεκδίκασε την από 04/08/2020 προσφυγή-αίτηση (αρ.πρωτ/ΕΠΟ: 15100) της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη κατά της ΕΠΟ και την από 07/08/2020 (αρ.πρωτ/ΕΠΟ: 15294) πρόσθετη παρέμβαση της Superleague 1 υπέρ της ΕΠΟ και κατά της ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη. Απέρριψε την προσφυγή».

Σύμφωνα με τα παραπάνω η ομάδα των Χανίων πρέπει να προγραμματίζει το αγωνιστικό της πλάνο για τη σεζόν 2020-2021 που την βρίσκει στη Super League 2, με τα σενάρια για το μέλλον της ομάδας ωστόσο να ποικίλουν. Σε αναμονή εξελίξεων στο κρητικό στρατόπεδο και τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν οι σχετικές ανακοινώσεις από τους ανθρώπους της ομάδας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα