Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου, 2021

Ποδοσφαιρική “ανάπτυξη”!

Αδίκως ψάχνουν “μαγικές” συνταγές για την τόνωση και ενίσχυση των πάσης φύσεως «επενδύσεων» στη χώρα, αφού αν διοργανωνόταν κάθε εβδομάδα και από ένας «τελικός» μεταξύ των «μεγάλων» ομάδων της πρωτεύουσας ή συμπρωτεύσας, η οικονομία της χώρας θα είχε εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα υπηλά επίπεδα!
Τεκμήριο των παραπάνω ο πρόσφατος τελικός Κυπέλλου που οι «Δικέφαλοι» αετοί μπορεί να… ξεπουπουλιάστηκαν για το τρόπαιο, αλλά έδωσαν φοβερή ώθηση στην οκονομία της πόλης, που είχε την «τύχη» να φιλοξενήσει τον τελικό!
Αν νομίζετε πως ευθυμογραφούμε, ας σκεφτείτε τις επαγγελματικές ομάδες που δούλεψαν και πόσος «τζίρος» έγινε στην πόλη!
Ας ξεκινήσουμε από οβελιστήρια, μπυραρίες και «coffee shops», όπου οι νεαροί χουλιγκανοπίθηκοι έκαναν το «ζέσταμά» τους, γιατί για όσους το αγνοούν «ζέσταμα» δεν κάνουν μόνο οι παίκτες, αλλά και οι οπαδοί. Ακολούθησαν τα Ιατρικά κέντρα της πόλης και τα εφημερεύοντα φαρμακεία, που λόγω του τελικού όλα εφημέρευαν και ξεπούλησαν σε ναρθηκο-είδη. Μέχρι και οι γυψοσανιδάδες επιστρατεύτηκαν για να «επενδύσουν» καταλλήλως τους «φιλάθλους» που προσήλθαν στο γήπεδο περίπου όπως ο Λάζαρος μετά τη νεκρανάστασή του εξήλθε του προσωρινού καταλύματός του.
Προσθέστε τους αλουμινάδες, τους μαραγκούς και τους σιδεράδες που είχαν να πάρουν τόσες παραγγελιές από την εποχή των… Ολυμπιακών έργων!!! Εντάξει, μπορεί ο Βόλος να θύμιζε… Χαλέπι απ’ το πέρασμα των οπαδών, αλλά μετά από μια καταστροφή έπεται η… ανοικοδόμηση, μην το ξεχνάτε κι αυτό κινεί την οικονομία!
Αφήστε δε και την κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού που λειτούργησε στο σύνολό του! Αστυνομία, πυροσβεστική, ΕΚΑΒ, Νοσοκομεία, Νεκροτομεία, αλλά και μη κυβερνητικές οργανώσεις «Γιατροί του Κόσμου», «Ερυθρός Σταυρός», «Γιατροί χωρίς σύνορα», άπαντες πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες και για πρώτη φορά σώμα από τους «κυανόκρανους» του ΟΗΕ, χωρίς η αλήθεια είναι να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους, δημιούργησαν μια «ωραία ατμόσφαιρα», όπως θα έλεγε και ο… Τσιβιλίκας!!!
Η ΕΠΟ ωστόσο για τον προσεχή τελικό ήδη σχεδιάζει τη διεξαγωγή του στο βόρειο Ιράκ ή στο δυτικό Αφγανιστάν με μεγάλο χορηγό τους «Ταλιμπάν» και τα πυροτεχνήματα μετά την απονομή του τροπαίου, ευγενική χορηγία του… ISIS!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα