Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Πλώρη… για την αγορά εργασίας μέσα από το ναυτικό επάγγελμα (vid.)

Ενημέρωση για το ναυτικό επάγγελμα στη χθεσινή ημερίδα στην ΑΕΝ Κρήτης.

Μεγάλες ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης δίνει το ναυτικό επάγγελμα, όπως τονίσθηκε στη χθεσινή ημερίδα στην “Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης” στο Βλητέ Σούδας.
Στην ημερίδα με τίτλο “Επιλέγω Ναυτιλία”, εκπρόσωποι ναυτιλιακών εταιρειών ενημέρωσαν τους σπουδαστές για τις δυνατότητες επαγγελματικής απασχόλησης, τις προκλήσεις αλλά και τις δυσκολίες του ναυτικού επαγγέλματος.

«Υπάρχει ζήτηση από τις εταιρείες, λείπουν περί τους 10.000 ναυτικούς» ανέφερε ο κ. Λεωνίδας Δημητριάδης- Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτή του ΙΜΟ (Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός) και πρόεδρος της Διοικούσας του “Ευγενίδιου Ιδρύματος” που υποστήριξε πως οι εταιρείες δεν βρίσκουν πληρώματα. Ξεχωριστή αναφορά έκανε στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού εξαίροντας τη συμβολή της στη ναυτική εκπαίδευση.
Ο διοικητής της σχολής, πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος κ. Κουβάτσος μίλησε για την ΑΕΝ λέγοντας πως: «Η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Κρήτης αποτελεί ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με σημαντική ιστορία για τη χώρα και την τοπική κοινωνία με συνεχή λειτουργία για πάνω από 50 χρόνια. Προσφάτως έχει εκσυγχρονίσει τις μεθόδους διδασκαλίας της με την απόκτηση προσομοιωτών και την δημιουργία νέων εργαστηρίων ενώ εντός του τρέχοντος έτους αναμένεται να ολοκληρωθεί η παραλαβή ακόμη δύο νέων εργαστηρίων. Παράλληλα συμμετέχει σε δράσεις για την ενημέρωση των νέων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το ναυτικό επάγγελμα και λαμβάνει μέρος σε φεστιβάλ επαγγελματικού προσανατολισμού».
Στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργάνωσαν τα “Ναυτικά χρονικά” και το Isalos.net τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες της ΑΕΝ παλιοί διευθυντές και καθηγητές της σχολής.
Το παρών έδωσαν οι βουλευτές κ. Β. Διγαλάκης και Γ. Κασελάκης, ο αντιδήμαρχος κ. Μιχ. Τσουπάκης κα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα