Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

Πλημμυρισμένα χωριά στο δήμο Πλατανιά – Αίτημα για διάσωση πολιτών (φωτ. – video)

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες καταστροφής στο Δήμο Πλατανιά ο οποίος μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα δέχεται έντονα καιρικά φαινόμενα. Πέρα από τα προβλήματα στην γέφυρα του Αλικιανού στην οποία γίνονται τεράστιες προσπάθειες για να μην καταρρεύσει, πρωτοφανείς είναι και οι εικόνες στα χωριά, Σκινές, Φουρνές, Μεσκλά τα οποία έχουν κυριολεκτικά πλημμυρίσει ενώ οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

Αναλυτικότερα, στα Μεσκλά ο χείμαρρος μπήκε μέσα σε δύο σπίτια ενώ ο δρόμος προς το χωριό παραμένει κλειστός καθώς είναι αδύνατη η πρόσβασή του. Για τον λόγο αυτό σύμφωνα με πληροφορίες, έχει γίνει αίτημα προς την ΕΜΑΚ ώστε να έρθει για την διάσωση των πολιτών που είναι στα σπίτια.

Το βουνό στο ύψος του φούρνου Περάκη ανάμεσα σε Αλικιανό και Φουρνέ έπεσε ενώ επίσης έχει πέσει και ένας τεράστιος πλάτανος στη μέση του δρόμου και γίνετια προσπάθεια απομακρυνσής του.
Κλειστή παραμένει και η γέφυρα στον Φουρνέ καθώς η διάβασή της είναι επικίνδυνη ενώ έχει τεθεί απαγόρευση κίνησης οχημάτων προς το Ορθούνι και τα Καράνου.

Το νερό στον δρόμο Φουρνές – Σκινές φτάνει τους 50 πόντους σε μια απόστασή 500 μέτρων ενώ ο Κερίτης στις εκβολές του υπερχείλισε μέσα στον Πλατανιά.

ΣΤΑ ΠΑΛΑΙΑ ΡΟΥΜΑΤΑ

Αποκλεισμένο είναι το χωριό Παλαιά Ρούματα λόγω κατολισθήσεων και καθιζήσεων τόσο στο δρόμο Φωτακάδο – Π. Ρούματα όσο και στον δρόμο Κακόπετρος – Π. Ρούματα.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες