Δευτέρα, 5 Ιουνίου, 2023

Πλατανιάς – “Η πεμπτουσία της Κρήτης”

Πλατανιάς – “Η πεμπτουσία της Κρήτης”, είναι το όνομα του λευκώματος με 200 φωτογραφίες που παρουσιάσθηκε χθες επίσημα από τον Δήμο.
Με έξι διαφορετικά εξώφυλλα με τοπόσημα του Δήμου, φωτογραφίες του Γιάννη Γιαννέλου, κείμενα του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη που είχε και την παρουσίαση της εκδήλωσης,  το λεύκωμα φιλοδοξεί να είναι η “αιχμή του δόρατος” της τουριστικής προβολής του Δήμου. Στα πλαίσια της εκδήλωσης παρουσιάσθηκαν και τρία βίντεο με αφορούν το ελαιόλαδο, το κρασί και  τα εσπεριδοειδή  που παράγει ο Δήμος συνδέοντας τον τουρισμό με τον αγροτικό τομέα.
«Πρόκειται για ένα συνολικό πλαίσιο προβολής του Δήμου που αναδεικνύει την ταυτότητα του» τόνισε ο δήμαρχος Γ. Μαλανδράκης που επιμελήθηκε προσωπικά το υλικό.
Για «μια εξαιρετική δουλειά» έκανε λόγο ο γ.γ. του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, συμπληρώνοντας πως έγινε «μια καλή προσπάθεια να αποτυπωθούν οι περισσότερες ομορφιές του Δήμου Πλατανιά που πέρα από το φυσικό πλούτο αναδεικνύουν   μια άλλη δυνατότητα που έχει ο Πλατανιάς που δεν είναι άλλη από την εξειδίκευση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού του προϊόντος.»
« “Εδώ θέλω να ζήσω το  υπόλοιπο της ζωής μου” αυτή τη φράση μου είπε μια φίλη που είδε το λεύκωμα» τόνισε στην δική του εισήγηση το Πέτρος Λυμπεράκης πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης “Σαμαριάς” επισημαίνοντας πως ο Πλατανιάς «είναι ιδιαίτερα προικισμένος με παραδεισένια τοπία. Η ερώτηση μας πρέπει να  είναι πώς θα τα διατηρήσουμε και πως θα τα αφήσουμε καλύτερα για τα παιδιά μας.»
Από τη μεριά του ο γ.γ. της Ορθόδοξης Ακαδημίας κ. Κώστας Ζορμπάς τόνισε πως το λεύκωμα έχει πολλούς αποδέκτες σημείωσε πως  «περίπου 50 φωτογραφίες του αναφέρονται σε παρεκκλήσια, μοναστήρια με αποκορύφωμα την “Ροτόντα”, σε θρησκευτικά μνημεία. Ο θρησκευτικός τουρισμός είναι ένα κομμάτι που χρειάζεται να οργανώσουμε πολύ καλά».
kampoyrakhsΣτη συγκέντρωση και στο ξεδιάλεγμα του τεράστιου υλικού προκειμένου να εκδοθεί το λεύκωμα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης.
Στο λεύκωμα αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο η φυσική ομορφιά, γνωστή και όχι και τόσο γνωστή, τα μνημεία και το αστικό περιβάλλον του Δήμου. Την εκδήλωση χαιρέτησε ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής, ενώ το παρών έδωσαν επίσης οι δήμαρχοι Χανίων, Αποκορώνου, Γαύδου κα.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα