Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Πήραν τις γεννήτριες από το μοναστήρι!

Στο έλεος των  ιερόσυλων βρίσκονται οι εκκλησίες αλλα και οι περιουσίες των κατοίκων του Αβδού στο Ηράκλειο με τις κλοπές σε μοναστήρια, εκκλησίες και σπίτια να αποτελούν πλέον  καθημερινό φαινόμενο.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλουν οι κάτοικοι της περιοχής που βλέπουν τους αδίστακτους δράστες να δρουν ανενόχλητοι ρημάζοντας ό,τι βρουν μπροστά τους.

Το πιο πρόσφατο περιστατικό σημειώθηκε το Σαββατοκύριακό που πέρασε όπου ιερόσυλοι “χτύπησαν” το μοναστήρι της Αγίας Φωτεινής. Αφού παραβίασαν την πόρτα ασφαλείας αφαίρεσαν 2 γεννήτριες – μια 10 και μια 6 κιλοβάτ – αξίας πάνω από 3.000 ευρώ και έγιναν καπνός.

Όπως καταγγέλει στην ηρακλειώτικη ιστοσελίδα Cretalive.gr,  ο παπά Γιώργης Νεοκοσμίδης τα ιερά και όσια του χωριού έχουν γίνει λεία για τους κυνηγούς χαλκού που έχουν ρημάξει τους ναούς της περιοχής πουλώντας τη λεία τους σε παλαιοπωλεία.

Όπως ανέφερε ο ίδιος από πέρισι τον Αύγουστο οι ιεροσυλοι έχουν “χτυπήσει” 7 εκκλησίες παίρνοντας διάφορα εκκλησιαστικά είδη ακόμα και καμπάνες ενώ η ιστορία επαναλαμβάνεται και φέτος όπου από τον περασμένο μήνα έχουν σημειωθεί κλοπές σε 4 εκκλησίες. Πριν από λίγο καιρό κλοπή σημειώθηκε και στο νεκροταφείο όπου άγνωστοι αφαίρεσαν σωλήνες 10 μέτρων. Οι δράστες χτυπάνε ακόμα και σε σπίτια κλέβοντας ότι τους φανεί χρήσιμο.

Όπως καταγγέλεται το χωριό βρίσκεται στο έλεος αδίστακτων καλώντας την αστυνομία να αναλάβει δράση και να μην αρκείται στην καταγραφή των περιστατικών.

1 Comment

  1. Έχουμε βγάλει την φήμη ότι μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε, και πλάκωσαν οι άπαντες κλεφτρόνια από παντού δυστυχώς.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες