Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, 2022

Πικρός καφές

Με μελανά χρώματα περιέγραψαν οι άνθρωποι της εστίασης το παρόν και το μέλλον τους κατά τη χθεσινή πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποίησαν. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για την εξέλιξη του κύκλου εργασιών της εστίασης, στα οποία, πέρα από τις τεράστιες απώλειες τζίρου το 2020 (πάνω από 2,4 δισ. σε σύγκριση με το 2019), αποτυπώνεται και η πτωτική πορεία του τζίρου τα πρώτα δύο τρίμηνα του 2021 (-6,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020 και -42,6 σε σχέση με το 2019). Από τα νούμερα και μόνο διαπιστώνει κανείς ότι τίθεται ζήτημα επιβίωσης ειδικά για τις μικρότερες επιχειρήσεις εστίασης.
Σε ένα τέτοιο κλίμα τα περί “αχαριστίας” που ακούστηκαν πριν λίγες ημέρες από τα χείλη του υπουργού Ανάπτυξης Α. Γεωργιάδη, δεν βοηθάνε σε τίποτα. Απεναντίας που δυναμιτίζουν το κλίμα.
Και βέβαια, όσο δίκιο μπορεί να έχει η κυβέρνηση να βάζει στο κάδρο στον υπευθύνων τους ανεμβολίαστους για το κακό που έχει βρει την αγορά από την πανδημία, τόσο δίκιο έχουν και οι άνθρωποι της αγοράς να στρέφονται κατά της κυβέρνησης καθώς την ίδια στιγμή που ακούνε μεγάλα λόγια για ανάπτυξη και δισεκατομμύρια που θα πέσουν στην αγορά από πακέτα στήριξης, οι ίδιοι πίνουν… πικρό καφέ.

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,οι επαγγελματίες της εστίασης καλά κάνουν και ζητάνε τον ουρανό με τ΄άστρα είναι δικαίωμα τους. Εγω θα ήθελα να ρωτήσω τον κ.Υπουργό που έδωσε την επιστρεπτέα προκαταβολή (που ζητείται να καταχωρηθεί στον πάγο και να γίνει ανεπίστρεπτη)κλπ. χωρίς τέλος βοηθήματα που ζητούνται από τους εν λόγω επαγγελματίες ποιά υποζύγια φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν το μάρμαρο; Μετά την περίοδο της αερολογίας και την αφαίμαξη που ακολούθησε ο Ελληνικός λαός είναι πλέον πεπεισμένος ότι λεφτέδεντρα δεν ευδοκιμούν στην χώρα…Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα