Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων στα Χανιά

Συνεχίζεται η περισυλλογή εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Χανίων, στο πλαίσιο της προσπάθειας εξωραϊσμού των γειτονιών, βελτίωσης της ποιότητας ζωής και εξυπηρέτησης των δημοτών.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χανίων «υπάλληλοι (ελεγκτές-καταγραφείς) της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας εκτελούν αυτεπαγγέλτως ή κατόπιν σχετικής καταγγελίας καθημερινές αυτοψίες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, εντοπίζοντας και καταγράφοντας εγκαταλελειμμένα οχήματα.
Σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητας, Μιχάλης Τσουπάκης, επισημαίνει: «Συνεχίζουμε να απομακρύνουμε εγκαταλελειμμένα οχήματα, τα οποία καταλαμβάνουν θέσεις στάθμευσης και αποτελούν εστίες μόλυνσης για τις γειτονιές μας. Με την υπόδειξη των υπηρεσιών μας παραδίδονται οι δρόμοι ελεύθεροι για τους πεζούς και τα οχήματα, ενώ με τα οχήματα, που αποσύρονται, ενισχύουμε ένα ακόμη ρεύμα θέσης στάθμευσης. Παρακαλούμε τους δημότες, που εντοπίζουν εγκαταλελειμμένο όχημα, να ενημερώνουν τη Δ/νση Περιβάλλοντος, Πρασίνου & Καθαριότητα στο τηλέφωνο 28213-41778, ή μέσω του site του Δήμου για την «υποβολή αίτησης περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων».
Ο ακόλουθος πίνακας είναι ενδεικτικός αναφορικά με τη διαδικασία περισυλλογής εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τον Δήμο Χανίων, για το χρονικό διάστημα από το 2018 έως και το 2022. Την τελευταία τριετία, περισσότερα από 480 οχήματα έχουν καταγραφεί, ενώ 160 και πλέον έχουν απομακρυνθεί από τον δημόσιο χώρο.

Για τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα, φορτηγά άνω των 3,5 τόνων, μπαγκαζιέρες, τροχόσπιτα, κ.α. ακολουθείται η διαδικασία, που ορίζεται από την ΚΥΑ1002901/2002 (ΦΕΚ 57/Β΄/24-1-2002). Τα οχήματα, που αποσύρονται, παραδίδονται στη Διεύθυνση Διαχείρισης Δημοσίου Υλικού (Δ.Δ.Δ.Υ).

Για περισσότερες πληροφορίες, που αφορούν στον χρονικό ορίζοντα, στις λοιπές νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης οχήματος, ειδικές κατηγορίες εγκαταλελειμμένων οχημάτων, που χρήζουν διαφορετικό κατά νόμο τρόπο αντιμετώπισης (π.χ. οχήματα με ξένες πινακίδες, που διέπονται από τις διατάξεις του Τελωνείου) οι συμπολίτες μας μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 28213-41778»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα, έχουν αριθμούς πλαισίων. Ειναι σχετικά εύκολο να ανακαλύψει κανείς τους (αρκετούς) πονηρούς ιδιοκτήτες που τα εγκατέλειψαν ή, ακόμη χειρότερα, δήλωσαν ψευδως στην ΔΟΥ ακινησία και πως τα εχουν φυλασσόμενα σε γκαράζ.

    Γιατί λοιπόν δε στέλνει ο Δήμος το λογαριασμό για την αποκομιδή και την καταστροφή τους, στους ιδιοκτήτες;

    Γιατί να πληρώνουν όλοι οι δημότες το κόστος αυτής της διαδικασίας;

    Μάρκος Δασκαλάκης

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα