Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, 2022

Περισσότεροι επισκέπτες το 2023 στα Χανιά με τη βρετανική Jet2

Περισσότερους Βρετανούς στα ξενοδοχεία των Χανίων ανακοίνωσε ότι θα μεταφέρει του χρόνου η εταιρεία jet2 σε εκδήλωση στο θέατρο: “Μίκης Θεοδωράκης” στο ενετικό λιμάνι. Την εκδήλωση οργάνωσε η Jet2holidays και η AVRA Tours , αντιπρόσωπος της σε Χανιά, Ηράκλειο, Αθήνα και Σαντορίνη, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων.

H jet2 δραστηριοποιείται από το 2019 στη γραμμή των Χανίων και μετά από το “διάλειμμα” των μέτρων λόγω του covid, φέτος είχε παρουσία με 6 δρομολόγια τα οποία, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος (CEO) της jet2.com και jet2.holidays, Steve Heapy, το 2023 θα γίνουν 9 ενώ θα ξεκινήσει και το νέο δρομολόγιο από το Μπρίστολ.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τα Χανιά είναι ένας νέος προορισμός για την jet2, δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον ενώ τόνισε ότι η εταιρεία θέλει να μεταφέρει κόσμο στα ξενοδοχεία. Για την επέκταση της τουριστικής περιόδου, τόνισε την ανάγκη ευρύτερων συνεργασιών και συμπράξεων.
Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της εκδήλωσης, ο CEO της jet2, ανέφερε ότι από το 2019 που ξεκίνησε η εταιρεία να δραστηριοποιείται στα Χανιά έχουν αυξηθεί οι πτήσεις κατά 50%, «αυξάνουμε τους προορισμούς μας κι είμαστε πολύ αισιόδοξοι κι ενθουσιασμένοι για το μέλλον. Θα έχουμε σίγουρα περισσότερες πτήσεις και στα Χανιά», τόνισε.
Σημειώνεται ότι στο τέλος της εκδήλωσης η Ενωση Ξενοδόχων βράβευσε τον κ. Heapy και τη jet2.

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων, Μανώλης Γιαννούλης, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι «ο σημαντικότερος παράγοντας εξερχόμενου τουρισμού από την Αγγλία. Εχει τη μεγαλύτερη δυνατότητα σε επίπεδο επιβατών και δυνητικών τουριστών σε όλη τη Μεσόγειο, 115 ιδιόκτητα αεροσκάφη και φέτος θα μεταφέρει 4,8 εκατομμύρια τουρίστες. Επομένως μία τέτοια συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων μπορεί να αποφέρει πολλαπλά επωφελή αποτελέσματα για όλη την κοινωνία και για όλο τον τόπο. Αυτό που είδαμε είναι ότι χρειάζονται καλές συνεργασίες, μία ενίσχυση των δυνάμεων με τέτοιου είδους εταιρείες. Είναι κάτι που έχουμε αρχίσει εμείς ως Ενωση Ξενοδόχων εδώ και πολλά χρόνια, προκειμένου να μπορούμε να δούμε το μέλλον λαμπρά και πιστεύω ότι με τη jet2 πραγματικά τα Χανιά μπορεί να είναι σημαντικός προορισμός για τη βρετανική αγορά».

Ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι η jet2, «φέτος ξεκίνησε με 6 πτήσεις την εβδομάδα και έγιναν 9. Ο στόχος όμως, όπως έχουμε πει και όπως μας παρουσίασε, είναι σιγά – σιγά να ανεβαίνουν οι πτήσεις προς Χανιά και τα επόμενα χρόνια να είναι ένας από τους σημαντικότερους προορισμούς τους. Αυτό μπορεί να γίνει γιατί ούτως η άλλως αν δούμε και τα στοιχεία του αεροδρομίου, τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα η αγγλική αγορά έχει μια σημαντική αύξηση, σε επίπεδο εθνικοτήτων είναι η πρώτη εθνικότητα στον νομό Χανίων. Αυτό δεν είναι τυχαίο. Σημαίνει ότι ο κόσμος έρχεται, του αρέσει ο προορισμός, περνάει καλά, του αρέσουν τα ξενοδοχεία, του αρέσει ο τρόπος ζωής, επομένως μπορούμε να το κοιτάμε πολύ αισιόδοξα».
«Εμείς είμαστε ανοιχτοί σε οποιασδήποτε μορφής συνεργασία. Αυτή η βράβευση στο πρόσωπο του διευθύνοντος συμβούλου κ. Heapy, έγινε και αφορά, όπως ο ίδιος είπε, όλο το προσωπικό της εταιρείας, 12.500 άτομα και όλους τους συνεργάτες. Και φυσικά θα ακολουθήσουν και άλλου τέτοιου είδους εκδηλώσεις γιατί η Ενωση Ξενοδόχων είναι ανοιχτή σε οποιασδήποτε μορφής συνεργασία η οποία μπορεί να εμπεδώσει τον προορισμό καλύτερα και πιο ισχυρά».

Για την επέκταση της σεζόν, ο κ. Γιαννούλης σημείωσε ότι «δεν γίνεται μαγικά. Θέλει πάρα πολύ αγώνα. Πρέπει να προσφέρουμε ένα προιόν και πρέπει να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον του εν δυνάμει ταξιδιώτη, για ποιο λόγο να έρθει στην Κρήτη. Το πρώτο λοιπόν που πρέπει να κάνουμε είναι να ενισχύσουμε τον τουρισμό μας, τον Απρίλιο, ένα μέρος του Μαίου, τον Οκτώβριο και σιγά – σιγά μπορούμε να πάμε σε κάποιες εβδομάδες του Νοεμβρίου. Ετσι θα γίνει η επέκταση, δεν πρόκειται να γίνει μαγικά και να περιμένουμε ότι μέσα σε δύο χρόνια θα πλημμυρίσουμε από τουρίστες κατά τη διάρκεια του χειμώνα αλλά όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο κ. Heapy, χρειάζεται να φτιάξουμε τις υποδομές ώστε να μπορούμε να υποδεχτούμε αυτούς τους ανθρώπους και, φυσικά, και τα ξενοδοχεία αλλά και η κοινότητα εκτός των ξενοδοχείων, ό,τι προσφέρει τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο να προσφέρει και κατά τη διάρκεια του Απριλίου και τον Οκτώβριο».
Σε δηλώσεις του ο γενικός διευθυντής ανάπτυξης της Fraport Greece, Γιώργος Βήλος, σημείωσε ότι «το αεροδρόμιο Χανίων έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Αυτές οι προοπτικές θα φανούν ακόμα περισσότερο όταν θα τοποθετηθεί το αναμενόμενο ραντάρ, έχουμε μπει στην τελική φάση για την υλοποίησή του».
Ο ίδιος σημείωσε ότι «η jet2 ξεκίνησε το 2019, δεν προυπήρχε στα Χανιά και με προσπάθειες με την Ενωση Ξενοδόχων αλλά και με όλους τους φορείς, επείσθει η jet2 να επενδύσει περαιτέρω στον προορισμό των Χανίων και για αυτό μας ανακοίνωσε ότι του χρόνου θα κάνει επαύξηση δρομολογίων».
Τέλος, υπογράμμισε ότι «θα ανοίξει του χρόνου το Bristoλ και το αεροδρόμιο θα το υποστηρίξει και ήδη είμαστε σε συζητήσεις με την jet2 για περαιτέρω ανάπτυξη των δρομολογίων το 2024».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα