Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια τη νέα χρονιά στα Χανιά

Τριάντα κρουαζιερόπλοια περισσότερα θα έλθουν στα Χανιά τη νέα χρονιά με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία από τις κρατήσεις των εταιρειών κρουαζιέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Λιμενικό Ταμείο του Νομού Χανίων – που τις επόμενες ημέρες θα μπορεί να δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία – από τα 130 κρουαζιερόπλοια που έφτασαν τη χρονιά που φεύγει, φέτος ο αριθμός τους θα φτάσει τα 160.
Η αυξητική τάση αυτή έχει επιβεβαιωθεί εδώ και αρκετούς μήνες καθώς τα Χανιά έχουν μπει δυναμικά στο χώρο της κρουαζιέρας. Ωστόσο και ο τομέας αυτός επηρεάζεται άμεσα από τις διεθνείς εξελίξεις και ειδικότερα από το αν συνεχιστεί η ένταση με Τουρκία.
Σημειώνεται ότι χθες έφτασε στο λιμάνι της Σούδας η τελευταία προγραμματισμένη άφιξη του 2019. Ήταν το κρουαζιερόπλοιο “Viking Star” σημαίας Νορβηγίας. Το πλοίο μετέφερε 887 επιβάτες και 447 μέλη πλήρωμα έφτασε στη Σούδα από το Κουσάντασι της Τουρκίας και αναχώρησε το απόγευμα για τη Νάπολη της Ιταλίας.

 

1 Comment

  1. Αναρωτιέμαι, ποιο είναι το οικονομικό όφελος για τον τόπο μας απο τέτοιου είδους τουρισμό? Δεδομένου ότι έχουν οτι τους χρειάζεται μέσα στο πλοίο, και αφού κάθονται μόνο κάποιες ώρες στο λιμάνι, άραγε αυτοί οι τουρίστες αφήνουν κάτι θετικό στον τόπο μας πέραν των σκουπιδιών και της ρύπανσης του αέρα και των υδάτων ?

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες