Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2022

Περισσότερα κρουαζιερόπλοια φέτος στα Χανιά

Ελπίδες για μία καλή χρονιά όσον αφορά τον τουρισμό κρουαζιέρας γεννά ο σχεδόν διπλάσιος -σε σχέση με το 2021- αριθμός προγραμματισμένων αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά φέτος.
Συγκεκριμένα για το 2022 -με βάσει το ισχύον πρόγραμμα του Λιμενικού Ταμείου Χανίων και εφόσον δεν αλλάξει κάτι – έχουν προγραμματιστεί ακόμα 122 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων (υπενθυμίζεται ότι ήδη για εφέτος έχει “δέσει” στο λιμάνι της Σούδας τρεις φορές το κρουαζιερόπλοιο Viking Sky).
Συγκεκριμένα, 109 πλοία αναμένεται να καταπλεύσουν στο λιμάνι της Σούδας και 13 ανοιχτά του λιμανιού των Χανίων.
Οι περισσότερες προγραμματισμένες αφίξεις είναι για τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο με συνολικά 36 κρουαζιερόπλοια να φτάνουν στα Χανιά (18 τον Ιούνιο και 18 τον Σεπτέμβριο) ενώ ακολουθούν ο Μάιος και ο Οκτώβριος με 14 αφίξεις κάθε μήνα αντίστοιχα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο κρουαζιερόπλοιο για το 2022 αναμένεται να δέσει στην Σούδα στις 31 Δεκεμβρίου!
Υπενθυμίζεται ότι το 2021 κατέπλευσαν στο λιμάνι της Σούδας 76 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας 45.619 επιβάτες ενώ το 2020 εξαιτίας της πανδημίας και των περιορισμών που είχαν τεθεί είχαν “δέσει” μόλις 10 πλοία με 105 επιβάτες.
Σημειώνεται ότι, η πληρότητα επιβατών στα κρουαζιερόπλοια το 2021 λόγω των υγειονομικών περιορισμών ήταν στο ένα τρίτο της συνολικής χωρητικότητας των πλοίων.

κρουαζιερόπλοια κρουαζιερόπλοιακρουαζιερόπλοια

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα