Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου, 2022

Περιοδεία Συντυχάκη στο Νοσοκομείο Χανίων

Περιοδεία πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, από κλιμάκιο της ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Μ. Συντυχάκη, βουλευτή του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Κρήτης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη του κλιμάκιου του ΚΚΕ περιλάμβανε συναντήσεις με τους φορείς του νοσοκομείου, τον σύλλογο εργαζομένων, την ένωση ιατρών ΕΣΥ, τη διοίκηση, καθώς και συζήτηση με το προσωπικό του νοσοκομείου.

Υπήρξε εκτενής ενημέρωση για την ετοιμότητα και τα μέτρα θωράκισης εν μέσω της πανδημίας, για την πορεία του εμβολιαστικού κέντρου, για το κληροδότημα Μαλλινάκη, τη νέα πτέρυγα ψυχιατρικής κλινικής, για την κατάσταση στις ΜΕΘ, καθώς επίσης έγινε εκτενής συζήτηση και ενημέρωση για σειρά προβλήματα που παραμένουν, στο μοναδικό νοσοκομείο του νομού, που σηκώνει μέσα από ελλείψεις το βάρος της κάλυψης 170.000 πληθυσμού σε επίπεδο νομού.

«Ιδιαίτερα σταθήκαμε στο σοβαρό ζήτημα της οριακής επάρκειας οξυγόνου, καθώς ναι μεν η μονάδα παραγωγής οξυγόνου του νοσοκομείου λειτουργεί κανονικά,  όμως η παραγωγή της δεν επαρκεί για τις ανάγκες και οι ιδιώτες προμηθευτές απέσυραν την δεξαμενή οξυγόνου που υπήρχε.

Ακολούθησε πλούσια συζήτηση με το προσωπικό του νοσοκομείου για μια σειρά από δυσλειτουργίες που φέρνει στην επιφάνεια η υποστελέχωση του προσωπικού, όπου χαρακτηριστικά με βάση τον οργανισμό μόνο για ιατρικό προσωπικό παραμένουν 62 κενές θέσεις, 57 κενές θέσεις σε επίπεδο ειδικευόμενων, καθώς και πολλά κενά σε νοσηλευτικό προσωπικό. Στην όλα αυτή κατάσταση προστίθενται και τα προβλήματα καθαριότητας (1 μόλις καθαρίστρια στην νυχτερινή βάρδια) και η φύλαξη της ψυχιατρικής.

Από το κλιμάκιο του ΚΚΕ, αναδείχθηκε η ανάγκη της οργανωμένης ανυποχώρητης πάλης, από κοινού με τις λαϊκές οικογένειες, για την προστασία της ζωής και της υγείας του λαού μας. Υπογραμμίστηκε πως η αγανάκτηση των εργαζομένων πρέπει να εκφραστεί με οργάνωση, με αγώνα και συσπείρωση στο σωματείο τους. Να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους να αγωνιστούν μαζί με όλες τις λαϊκές οικογένειες, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αύξηση των ΜΕΘ, ενίσχυση της ΠΦΥ, αύξηση των δαπανών για την υγεία, επαναλαμβανόμενα test, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, πραγματική επίταξη ιδιωτικών δομών για ένα σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας, που θα καλύπτει πλήρως τις λαϊκές ανάγκες. Τέλος, ιδιαίτερα για το νοσοκομείο Χανίων, τονίστηκε από τον Μ. Συντυχάκη η ανάγκη άμεσης επίταξης από τους ιδιώτες της δεξαμενής οξυγόνου, ενώ εκφράστηκε η διαχρονική στήριξη του ΚΚΕ στο δίκαιο αίτημα για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα