Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου, 2022

Περιοδεία Πρωτούλη στο εργοτάξιο του αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος

Ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, πραγματοποίησε σήμερα νωρίς το πρωί περιοδεία στο νέο εργοτάξιο του αεροδρομίου στο Καστέλλι Πεδιάδος.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ «Το μέλος του ΠΓ της ΚΕ επισκέφτηκε τους εργαζόμενους των χωματουργικών εργασιών του εργοταξίου της ΤΕΡΝΑ, όπου μαζί με τους υπεργολάβους δουλεύουν περίπου 400 εργαζόμενοι, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με μαζική συγκέντρωση. Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο οι εργαζόμενοι πριν από ένα χρόνο είχαν θρηνήσει ένα νεκρό εργάτη από την έλλειψη μέτρων ασφαλείας, ενώ χθες καταγράφηκε στο χώρο ένα ακόμα εργατικό ατύχημα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, τέτοια εργατικά ατυχήματα που είναι συχνά προειδοποιούν για κάτι σοβαρότερο.
Ο Γιάννης Πρωτούλης αναφέρθηκε στο δικαίωμα που έχουν οι εργαζόμενοι να επιστρέφουν από το μεροκάματο στις οικογένειές τους αρτιμελείς. Τους ενημέρωσε και για το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη με βάση το οποίο η κυβέρνηση χτυπά την απεργία των εκπαιδευτικών. Αναφέρθηκε ακόμα, στην απεργία των εργαζομένων της «e-food» και το ελπιδοφόρο μήνυμα που στέλνει και ότι είναι στο χέρι των εργαζομένων, με την οργάνωσή τους στα συνδικάτα και με την οργανωμένη πάλη τους, να επιβάλλουν το δικό τους δίκιο.
Η περιοδεία συνεχίστηκε μέσα στο εργοτάξιο στον χώρο που είναι συγκεντρωμένοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην αρχαιολογική υπηρεσία που επιβλέπουν τις εργασίες του έργου. Σημειώνεται ότι ήδη 12 εξ αυτών έχουν απολυθεί καθώς έληξε η 8μηνη σύμβασή τους. Από την πλευρά της η ΤΕΡΝΑ είπε ότι θα τους προσλάβει αλλά με τους αντεργατικούς όρους που προβλέπει ο νόμος Χατζηδάκη.
Μιλώντας ο Γ. Πρωτούλης αναφέρθηκε στο παράδειγμα του έργου κατασκευής του αεροδρομίου Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» από την «Χοχτιφ». Όπως σημείωσε η τότε κυβέρνηση και οι μεγάλοι κατασκευαστικοί όμιλοι είχαν προβλέψει ότι το συγκεκριμένο έργο θα αποτελέσει το παράδειγμα των μεγάλων έργων με φθηνό εργατικό δυναμικό. Παρ’ όλα αυτά, συνέχισε ο Γ. Πρωτούλης, οι εργαζόμενοι τότε με την οργανωμένη πάλη και τον αγώνα τους, ανέτρεψαν αυτούς τους σχεδιασμούς, επιβάλλοντας αξιοπρεπείς μισθούς, συμβάσεις και μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Στην συνέχεια της περιοδείας στο Ηράκλειο, ο Γ. Πρωτούλης θα επισκεφθεί τα σεισμόπληκτα χωριά του νομού, Αρκαλοχώρι και Μελέσσες, αφού συναντηθεί με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό και την προστασία των σεισμόπληκτων»

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα