Σάββατο, 1 Απριλίου, 2023

Περιοδεία… Εργαστηρίων για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.

Σε μια ιδιότυπη… περιοδεία προκειμένου να εξασφαλίσουν στέγη και να μπορέσουν να δραστηριοποιούνται βρίσκονται τα Εργαστήρια του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κρήτης (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ.).

Πριν από λίγες ημέρες οι ομάδες του θεάτρου, μεταξύ αυτών και το θεατρικό εργαστήρι για άτομα με αναπηρία, εγκατέλειψαν το Πνευματικό Κέντρο Κρήτης και βρήκαν… καταφύγιο στο 2ο Γυμνάσιο Χανίων. Ο λόγος, σύμφωνα με πληροφορίες των “Χ.ν.”, είναι ότι το Πνευματικό Κέντρο ζήτησε μίσθωμα από το Θέατρο προκειμένου να συνεχίσει να παρέχει στέγη κι έτσι το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ. αποφάσισε να μετακομίσει στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι τα γραφεία του Θεάτρου εξακολουθούν να στεγάζονται στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, ενώ θεατρικό υλικό και άλλα αντικείμενα πρόκειται να μεταφερθούν σε αποθηκευτικό χώρο στην Αγυιά στις παλιές εγκαταστάσεις της παλιάς περιφερειακής αγοράς καθώς το Θέατρο δεν διαθέτει δικό του χώρο.
Κι όλα αυτά την ώρα που το θέατρο”Μίκης Θεοδωράκης”, που ανακαινίστηκε πριν από μερικά χρόνια, προβλέπονταν ρητά ότι θα αποτελέσει το μόνιμο “σπίτι” του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Κ., αλλά λόγω μιας… αστοχίας στη μελέτη, είναι γνωστό ήδη από τα χρόνια της δημαρχίας Βάμβουκα, ότι χρειάζεται μια συμπληρωματική εργολαβία για να καταστεί το θέατρο λειτουργικό.

Οι πληροφορίες μας, λένε ότι ο στόχος που υπάρχει από τη Δημοτική Αρχή είναι το Θέατρο να αρχίσει σταδιακά από το καλοκαίρι να μεταφέρεται στο “Μίκης Θεοδωράκης”. Το ερώτημα είναι αν θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα και πότε θα μεταφερθούν εκεί όλες οι λειτουργίες του Θεάτρου ώστε να μπει ένα τέλος σε αυτή την ντροπιαστική αστεγία του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Κρήτης…


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα