Δευτέρα, 12 Απριλίου, 2021

Περιφέρεια… Ηρακλείου

Περιφέρεια… Ηρακλείου «Μέσα από το www.workfromcrete.gr, οι “ψηφιακοί νομάδες” θα έρχονται σε επαφή με την Κρήτη, θα αντλούν τις πληροφορίες που αναζητούν τόσο για τα θεσμικά ζητήματα, όσο και για ζητήματα που αναδεικνύουν τον χάρτη καινοτομίας του νησιού και τις ευκαιρίες απασχόλησης».

Τάδε έφη, Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης. Αν κάνετε τώρα τον κόπο και επισκεφθείτε τη νέα αυτή ιστοσελίδα (που προφανώς κατασκευάστηκε με χρήματα από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας) θα διαπιστώσετε κάτι όχι και τόσο προτότυπο. Ότι οι περιβόητες πληροφορίες που δίδονται για την Κρήτη, περιορίζονται στα όρια της… εκλογικής περιφέρειας του κ. Αρναουτάκη, δηλαδή στον νομό Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αναφορά στα Μουσεία.
Ο επισκέπτης ενημερώνεται ότι στην Κρήτη λειτουργούν τα εξής μουσεία:
• Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου
• Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου
• Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Ηρακλείου
• Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης
• Παλάτι της Φαιστού
• Μουσείο “Λυχνοστάτης”.
Στη λίστα και το Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων. Το οποίο είναι βέβαια κλειστό, αλλά δεν βαριέσαι, «βάλε κι ένα να μη φωνάζουν οι Χανιώτες». Λέτε ο κ. Αρναουτάκης και οι συνεργάτες του να μην γνωρίζουν την ύπαρξη κι άλλων μουσείων στην Κρήτη. Έτσι ενδεικτικά να αναφέρουμε το Μουσείο της Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο, το αρχαιολογικό Μουσείο Ρεθύμνου, το Μουσείο – Οικία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά, το Μουσείο Τυπογραφίας και το Ναυτικό Μουσείο Κρήτης. Και να ’ταν μόνο στη λίστα των Μουσείων η παράβλεψη, θα ’λεγες λάθος έκαναν, είναι και δοκιμαστική η έκδοση ακόμα. Από τη λίστα με τους εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς φορείς, άφαντη η Ορθόδοξη Ακαδημίας Κρήτης, το Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελιάς, το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου. Ενδεικτικά αυτές οι αναφορές και πάλι, καθώς όσο ψάχνεις, βρίσκεις και… απελπίζεσαι. Κερασάκι στην τούρτα; Στα λοιπά αξιοθέατα, συναντά κανείς το Ενυδρείο Κρήτης, το Αστεροσκοπείο Σκίνακα, τον Ψηλορείτη και το Γεωπάρκο Σητείας.
Ούτε τη Σαμαριά δεν αναφέρει η ιστοσελίδα της Περιφέρειας! Εν κατακλείδι, ότι το Ηράκλειο αποτελεί διαχρονικά προτεραιότητα για την Περιφέρεια Κρήτης, δεν είναι κάτι καινούργιο.
Πλέον όμως, από τις πιο “μικρές” μέχρι τις πιο “μεγάλες” ειδήσεις, καθίσταται σαφές ότι τα Χανιά είναι παρατηρητές εξελίξεων.
Καλά ο κ. Αρναουτάκης δείχνει να μην ντρέπεται. Οι άλλοι όμως;

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν απόλυτα το άρθρο σας.Στο νησί εδώ και χρόνια παρατηρείται από τους κρατούντες στο Ηράκλειο ένας υφέρπων και μουλωχτός στην αρχή δεσποτισμός ,που έφτασε στις μέρες μας στα όρια της επικυριαρχίας!!! Πως αλλιώς να αντιληφθεί κανείς τα πεπραγμένα καθώς και την συζήτηση για δημιουργία οργανισμού ανάπτυξης για περιοχές “ειδικού ενδιαφέροντος” που στόχο έχει να παρακάμψει τον Ο.Α.Κ.; Ευτυχώς υπάρχει η δική σας φωνή που λέει τα σύκα σύκα και την σκάφη σκάφη,αλλά να ξέρετε ότι οι Χανιώτες παρακολουθούν με ενδιαφέρον την μάχη που δίνετε και συντάσσονται μαζί σας…..Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες