Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Περί των μικρών αγγελιών

Κύριε διευθυντά,
θα ήθελα να ρωτήσω με ποιο σκεπτικό η φιλόξενη και δημοκρατική εφημερίδα σας δίνει χώρο σε αγγελίες με κατάφορα ρατσιστικό περιεχόμενο; Συγκεκριμένα αναφέρομαι στις αγγελίες προσφοράς ενοικίασης κατοικιών όπου πολύ συχνά αναφέρεται από τους ενοικιαστές ότι «Αποκλείονται οι αλλοδαποί». Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται και στις αγγελίες προσφοράς εργασίες, όπου επιχειρήσεις ζητούν «μόνο Έλληνες».
Εννοείται ότι ο κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου είναι ελεύθερος να ενοικιάσει το ακίνητό του σε όποιον επιθυμεί αλλά δεν πιστεύω ότι είναι σύννομο να αναφέρεται κάτι τέτοιο σε μια αγγελία. Αντίστοιχα είναι παράνομο να γίνονται φυλετικές ή εθνοτικές διακρίσεις στην αγορά εργασίας.
Θεωρώ ότι η εφημερίδα σας στη μακροχρόνια ιστορία της έχει επιδείξει πολλές φορές τις ευαισθησίες της σε θέματα διακρίσεων και ρατσισμού. Έτσι και τώρα πιστεύω ότι πρέπει να αναθεωρήσετε την πολιτική σας στο θέμα των μικρών αγγελιών και να αποκλείσετε στο μέλλον τέτοιες ρατσιστικές διατυπώσεις. Δεν αρμόζει ούτε στην εφημερίδα σας ούτε και στην πόλη μας να διαιωνίζονται τέτοιες ρατσιστικές αντιλήψεις.
Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Καψαλάκης
οικονομολόγος

Σ.Σ.: Αντιδημοκρατική και αντιδεοντολογική θα ήταν η άρνηση δημοσίευσης μιας τέτοιας αγγελίας. Πέραν, βέβαια, ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να λογοκρίνουμε μια αγγελία αυτού του περιεχομένου. Και επειδή υπάρχει το ενδεχόμενο να σκεφθεί κανείς ότι σκεφτόμαστε το οικονομικό όφελος, σημειώνουμε ότι η ημερήσια δαπάνη για τη δημοσίευση μιας αγγελίας είναι ένα (1) ευρώ! Στο σύνολό τους, δηλαδή, οι αγγελίες είναι παθητικό για την εφημερίδα. Δημοσιεύονται για εξυπηρέτηση του αναγνωστικού της κοινού αλλά και όσων επιθυμούν να έχουν μια έγκαιρη πληροφόρηση για όσα μια μικρή αγγελία μπορεί να περιέχει.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα