Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022

Παύλος Πολάκης – πλήρης δικαίωση

Κύριε διευθυντά,

• Τους είπε -στην Κυβέρνηση και τους Υπουργούς της- να πάει εθελοντής στο ΕΚΕΠΥ για να βοηθήσει στο συντονισμό της λειτουργίας και της ανάπτυξης νέων κλινών ΜΕΘ. Του είπαν να αρκεστεί στην όρεξή του. Δεν τον είχαν ανάγκη, αλλά πιο πολύ φοβήθηκαν πως θα έβγαζε στη δημοσιότητα τα πραγματικά και όχι τα μαγειρεμένα στοιχεία της λειτουργίας και της ανάπτυξης νέων ΜΕΘ ανά την Επικράτεια.
• Τους είπε να κάνουν διατίμηση στα υγειονομικά υλικά για να περιοριστούν κερδοσκοπικά φαινόμενα και να υπάρχει αυστηρός έλεγχος στις προμήθειες από το Δημόσιο, των συγκεκριμένων υλικών. Του είπαν ότι η “εύρυθμη” λειτουργία της αγοράς καθορίζει τις τιμές και βέβαια… το “υποστήριξαν” έμπρακτα αυτό, δίνοντας απευθείας αναθέσεις 5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ημέτερους. “Μπούκωσαν” με τα λεφτά του Πέτσα τα ΜΜΕ, για να μην ασχολούνται με τα κακώς κείμενα και να ασκούν κριτική, αλλά να λιβανίζουν ακατάπαυστα το θεόσταλτο ηγέτη πρωθυπουργό σωτήρα μας και να διατυμπανίζουν διαρκώς, ασύστολα κι ανερυθρίαστα ακόμα και σήμερα που χάνουμε κάθε ημέρα από την πανδημία 100 συμπολίτες μας: «Ευτυχώς που δεν μας βρήκε ο κόβιντ με Τσίπρα, Ξανθό, Πολάκη στα πράγματα».
• Τους είπε να ενισχύσουν το ΕΣΥ και να αυξήσουν τις δαπάνες του Κρατικού Προϋπολογισμού για αυτό. Του είπαν πως αυτό κάνουν. Παίζοντας παλαμάκια στους υγειονομικούς, αλλά χωρίς να τρέχουν διαδικασίες πρόσληψης μόνιμου προσωπικού γιατρών και νοσηλευτών, καταργώντας υπάρχουσες δομές υγείας, αυξάνοντας την αποζημίωση στις ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ, μειώνοντας τη χρηματοδότηση κατά 800 εκατομμύρια στο ΕΣΥ από τον Κρατικό προϋπολογισμό του 2022 και πολλά άλλα.
• Τους είπε μετά το πρώτο και το δεύτερο κύμα, πως θα υπάρξει και τρίτο και τέταρτο και πρέπει άμεσα να στελεχώσουν με εξειδικευμένο προσωπικό τις νέες ΜΕΘ και να πάψουν να ανακοινώνουν ψευδώς ότι παρέλαβαν 550 και τις έκαναν 1300, όταν στις 650-700 εισαγωγές το σύστημα έφτανε στα όρια του. Του είπαν ότι διανύουν το τελευταίο μίλι της πανδημίας και ότι όσες πιο πολλές ΜΕΘ λειτουργούσαν, τόσο περισσότερους θανάτους θα είχαμε. Τι θα τις έκαναν τις ΜΕΘ μετά την πανδημία (!) και δεν υπήρχαν μελέτες που έδειχναν ότι η νοσηλεία εντός και εκτός ΜΕΘ διαφέρει σε κάτι. Σήμερα έρχεται η περιβόητη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα για να αναδείξει μία τραγικότητα. Πάνω από 12.000 από τους 21.500 νεκρούς της πανδημίας, έχουν χάσει τη ζωή τους εκτός ΜΕΘ, είτε σε μία λειψή από γιατρούς κλινική Covid, είτε σε ένα ράντσο νοσοκομείου, είτε στο σπίτι τους.
• Τους είπε με θάρρος όταν ήρθαν τα εμβόλια ότι δεν θα εμβολιαστεί μέχρι να πάρουν αυτά έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όπως και έγινε, επειδή την επιστημοσύνη του δεν την παζαρεύει και δεν τη παζάρεψε ποτέ στη ζωή του. Τον έχρισαν Αρχηγό των αντιεμβολιαστών της χώρας, τον είπαν ψεκασμένο και σκοταδιστή. Σήμερα απ’ ό,τι δείχνει το πράγμα, το σχέδιο για τη δημιουργία της “ανοησίας της αγέλης”, δεν είναι ο εμβολιασμός, αλλά η φυσική νόσηση.
• Τους είπε ότι τα εμβόλια είναι ένα οχυρωματικό έργο στον πόλεμο ενάντια στην πανδημία, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε μόνο σε αυτό, γιατί ο εχθρός νικιέται με σφαίρες και οι σφαίρες είναι τα φάρμακα και τα μονοκλωνικά αντισώματα που έπρεπε να προμηθευτεί η χώρα μας άμεσα, καθώς και όποια άλλη θεραπεία υπήρχε διαθέσιμη ανά την υφήλιο. Του είπαν ότι προτείνει θεραπείες για μουλάρια και γαϊδούρια και καλλιεργεί ψευδαισθήσεις στον κόσμο, ενισχύοντας το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Σήμερα,14 μήνες μετά από την πρώτη του αναφορά στη Βουλή (Νοέμβριος 2020), για την προμήθεια των μονοκλωνικών αντισωμάτων κι αφού “έβγαλε μαλλιά η γλώσσα του”, επιτέλους ήρθαν και στην πατρίδα μας και πανηγυρίζουν ανά την Επικράτεια οι συγγενείς των ασθενών που τους χορηγήθηκαν και ανάρρωσαν, αλλά η λειψή προμήθεια τους, δεν επιτρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι όσοι νοσούν σε αυτά (για πρώην βασιλιάδες, πρωθυπουργούς, δεσπότες, λοιπούς πολιτικούς και διασημότητες ούτε λόγος βέβαια… κι ας είναι ανάμεσα τους μερικοί από τους πολλούς που τον λοιδορούσαν, όταν φώναζε, για να τα προμηθευτούμε).
• Τους είπε ότι πονάει για την απώλεια ανθρώπινων ζωών. Ότι θυμάται έναν-έναν τους 300 ασθενείς του που κατέληξαν, από τους συνολικά 1700 που είχε την ευθύνη νοσηλείας τους ως διευθυντής χειρουργός εντατικολόγος. Του είπαν ότι βιώνουμε την “πανδημία των αντιεμβολιαστών” και “όσοι ζήσουν κι όσοι πεθάνουν” από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας.
• Τους είπε να κάνουν κι άλλα πολλά ακόμα. Του είπαν κι αυτοί, αλλά δεν έκαναν τίποτα, ή έκαναν ελάχιστα από αυτά που τους είπε. Σήμερα, έχοντας χάσει 21500 συμπολίτες μας και “συνεχίζει κι άφτει”, κατατάσσοντας μας στις χειρότερες χώρες στον Κόσμο στο ποσοστό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, βιώνουμε την πλήρη αποτυχία αντιμετώπισης της κατάστασης.
Το σύστημα εξουσίας συνεπικουρούμενο από τα Πετσοταγισμένα μίντια προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποδομήσει, να τσαλοπατίσει, να δολοφονήσει την προσωπικότητα του Παύλου Πολάκη. Προφανές το γιατί. Ο Πολάκης από το βήμα του Ελληνικού Κοινοβουλίου και μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook, ξεγύμνωσε από την πρώτη στιγμή το ατελέσφορο σχέδιο της Κυβέρνησης μιλώντας πάντα με αδιαμφισβήτητα στοιχεία.
Απέναντι σε αυτήν την καθημερινή ανελέητη επίθεση που δέχεται, δεν μπορεί -ως φύση, άποψη, κάδια ψυχή και θαρραλέα καρδιά- παρά να αμυνθεί επιτιθέμενος και με τη λογική: «αυτούς που σε πυροβολούν με 45άρι δεν τους ραίνεις ροδόνερο με το μυροστάτη». Τους φτύνει και τους λέει κατάμουτρα, αυτό που λέει ο μέσος Έλληνας. Ότι είναι άσχετοι, ανίδεοι, επικίνδυνοι, άχρηστοι, ελεεινοί. Κι αυτοί νομίζουν πως βρέχει, ανοίγουν ομπρέλα και αντιδρούν, όχι για την ουσία, αλλά γιατί οι λέξεις αυτές θίγουν την αστική τους κουλτούρα και ευγένεια.
Μετά από δύο χρόνια πανδημίας, ο Παύλος Πολάκης έχει δικαιωθεί πλήρως, σε ό,τι έχει πει, σε ό,τι έχει υποδείξει, σε ό,τι έχει πράξει από τη θεσμική θέση ευθύνης του βουλευτή, αλλά και την επιστημονική του ιδιότητα. Όλοι εμείς που είμαστε δίπλα του και βιώνουμε τον αγώνα του, σύντροφοι, φίλοι, συγγενείς, συντοπίτες, είμαστε υπερήφανοι γι’αυτόν! Υπερήφανοι και τυχεροί, που υπάρχει δίπλα μας, ανάμεσα μας, ως γιατρός, ως πολιτικός, μα πάνω απ’ όλα ως ΆΝΘΡΩΠΟΣ!!!”

 

Βασίλης Σμπώκος,
αγροτοκτηνοτρόφος, δημοτικός σύμβουλος, πρώην αντιδήμαρχος Ανωγείων Κρήτης, Μέλος Κ.Ε.Α. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Εικόνες της Δημoτικής Αγοράς

Φωτογραφίες από την παλιά Δημοτική Αγορά αλλά και σχέδια για το πώς θα είναι μετά την ανακαίνισή της τοποθετήθηκαν πάνω στις λαμαρίνες που περικυκλώνουν...

Δικαστική απόφαση: Δολοφονήθηκε η Έφη Τσιχλάκη

Ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ψήφους 5-2, κρίθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο κατηγορούμενος για την δολοφονία της Έφης...

Θανατηφόρο τροχαίο στα Σφακιά

Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας στα Σφακιά και συγκεκριμένα στην Ανώπολη όταν κάτω από αδιευκρίνιστες έως αυτή την στιγμή συνθήκες ένα...

Περιοριστικούς όρους στον τουρίστα για το τροχαίο στον ΒΟΑΚ

Περιοριστικούς όρους σε έναν Βέλγο υπήκοο επέβαλλαν ο Εισαγγελέας και η Ανακρίτρια Χανίων για τον σοβαρό τραυματισμό 36χρονου Χανιώτη το μεσημέρι του Σαββάτου στο...

Κατέληξε η γυναίκα από το τροχαίο στον Πλατανιά

Κατέληξε, πριν από λίγο, η γυναίκα  που νοσηλεύονταν βαριά τραυματισμένη στο νοσοκομείο Χανιών και είχε παρασυρθεί το βράδυ της Κυριακής από μηχανάκι στον Πλατανιά...

Με ελικόπτερο η διάσωση τουριστών που εξέπεμψαν “SOS” στα ορεινά των Σφακίων

Με ελικόπτερο πραγματοποιήθηκε η μεταφορά από τα ορεινά των Σφακίων, ενός ζευγαριού από το Βέλγιο το οποίο κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού...

4 Comments

  1. Σωστός ο Βασίλης Σμπώκος,. Είναι αλήθειες όσα γράφει για τον επιστήμονα και πολιτικό Παύλο Πολάκη.
    Όσοι παρακολουθούσαμε χωρίς προκατάληψη την μαχητική παρουσία του βλέπαμε μια μεγάλη αδικία σε βάρος του από ορισμένους πολίτες και ΜΜΕ χωρίς ποτέ να τον υποστηρίξουν. Η δικαίωση όμως πάντα έρχεται έστω και αργά!

  2. Αξιοτιμε κύριε,επιτέλους ένα “αντικειμενικο” σχολιο που δεν είναι γραμμένο από κομματική φεροφωνοντουντουκα σε λεξιλόγιο πεζοδρομίου που το άκουσμα του προκαλεί θλίψη και ανησυχία στους
    μη κομματομαντρωμενους πολίτες που πιστεύουν ότι στην δημοκρατία έχει μεγάλη σημασία το πώς συμπεριφερομεθα,πως εξασκουμε το δικαίωμα της ελεύθερης άποψης και πως αποδεχομεθα την αντίθετη γνώμη.Πως το λέει ο ποιητής; “Και να αδελφέ μου που μάθαμε να κουβεντιαζουμε….”. Με εκτίμηση

  3. Ενδιαφέρον θα ήταν να μας ενημερώσει ο Κος Σμπωκος για ποια εμβόλια και ποιές δόσεις αυτών έχει κάνει ο (συνάδελφος του στον Συριζα) Κος Πολάκης.

    Μάρκος Δασκαλάκης

  4. Ξέχασε όμως να τους πει να μη διανοηθούν να κλείσουν κανένα νοσοκομείο. Και το αποτέλεσμα ήταν να κλείσουν το νοσοκομείο παίδων Πεντέλης (και να παρατάξουν στην πύλη του αστυνομικές δυνάμεις, για να μην μπουν μέσα οι εργαζόμενοι να κάμουν τη δουλειά τους)!

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα