Δευτέρα, 27 Μαρτίου, 2023

Πασχαλινή δράση αλληλεγγύης

Λαμπάδες και πασχαλινές ευχές σε παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων με νεοπλασματικές ασθένειες κατασκεύασαν και πρόσφεραν μικροί μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου “Ορίζοντας”.
Τα παιδιά συμμετείχαν με πολύ όρεξη στη δράση που έγινε στην οδό Τσουδερών, ενώ οι λαμπάδες έφυγαν χθες με ταχυμεταφορική ώστε σήμερα να βρίσκονται στην Αθήνα!
«Τα παιδιά έφτιαξαν λαμπάδες για παιδιά που ήδη νοσούν στο Νοσοκομείο Παίδων. Είναι κάτι που κάνουμε κάθε χρόνο εδώ και 16 έτη! Οι λαμπάδες και οι ευχετήριες κάρτες πηγαίνουν ονομαστικά σε κάθε παιδάκι. Το κάνουμε για να νιώσουν τα παιδιά και οι γονείς ότι υπάρχουν κάποιοι που τους σκέπτονται» δήλωσε η κ. Μαρία Δούκα εθελόντρια του “Ορίζοντα”.
Μια από τις μαθήτριες που συμμετείχε στο φτιάξιμο λαμπάδων η Στέλλα Παλιογιάννη 13 ετών ανέφερε πως «συμμετέχουμε σε αυτήν την κίνηση για να κάνουμε πιο χαρούμενο το Πάσχα παιδιών που πάσχουν από καρκίνο», ενώ ο Θέμης Παλιογιάννης σημείωσε τη μεγάλη του ικανοποίηση του που μετείχε στη δράση και έδωσε  τις ευχές του «να γίνουν καλά σύντομα». Η μαθήτρια Ζωή Καζάκου τόνισε πως «φτιάχνοντας λαμπάδες προσπαθούμε να πούμε στα παιδιά αυτά ότι δεν είναι μόνα τους, τα στηρίζουμε και εμείς. Δεν πρέπει να φοβούνται». Τέλος η Φανή Σιόγκα αναφέρθηκε στον “Ορίζοντα” λέγοντας ότι βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες.
«Ευχαριστούμε όλους τους Χανιώτες και τους ευχόμαστε υγεία με τις οικογένειες τους και καλή ανάσταση. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε εθελοντές από όλες της ηλικίες» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου “Ορίζοντας” κ. Σπύρος Αδοντάκης, συμπληρώνοντας πως  «θέλουμε να γνωρίζει ο κόσμος πως η πόλη στηρίζει τον “Ορίζοντα” και ο “Ορίζοντας” την πόλη!».
Στο μεταξύ, ο Σύλλογος οργανώνει σήμερα στις 12 το μεσημέρι  πασχαλινό Κυνήγι Θησαυρού με θέμα “Τα Ρούχα του Ιούδα”. Η αφετηρία θα είναι ο χώρος του παζαριού και οι συμμετοχές θα ξεκινήσουν στις 11.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα