Στα πλαίσια της γιορτής της γαστρονομίας, ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων με πολύ χαρά παρουσίασε στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα των εκδηλώσεων του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Χανίων – Νεώριο Μόρο, την αγαπημένη Cheffe Ντίνα Νικολάου, διεθνώς αναγνωρισμένη πρέσβειρα της ελληνικής γαστρονομίας στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Γαλλία.
Με δήλωσή της η πρόεδρος του Ελληνο – Γαλλικού – Συλλόγου Χανίων Στέλλα Κουτσουπάκη υπογράμμισε: “ Είναι μεγάλη τιμή για εμάς που έχουμε σήμερα εδώ στα Χανιά την αγαπημένη και καταξιωμένη cheffe Ντίνα Νικολάου η οποία τυγχάνει ταυτόχρονα και πρέσβειρα της Ελληνικής κουζίνας στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στη Γαλλία που έγινε διεθνώς γνωστή με το θαυμάσιο εστιατόριο της που έχει βραβευτεί ως το καλύτερο ελληνικό εστιατόριο στην Ευρώπη. Μέσα από αυτό το βιβλίο που παρουσιάζουμε απόψε θα την ακολουθήσετε σε όλα τα ταξίδια στο Παρίσι, στην Αθήνα, στην Κυρτώνη σε επαγγελματικές κουζίνες, σε τηλεοπτικά πλατό, σε ατελείωτα οικογενειακά τραπέζια. Η γευστική μνήμη μεταμορφώνει κάθε πιάτο, χαρίζοντας στα φαγητά βαθιά νοστιμιά. Η ίδια μάλιστα είναι πολυβραβευμένη και πρέπει να τονίσω πως είναι ο άνθρωπος που προωθεί με πολύ αγάπη τα ελληνικά προϊόντα και κυρίως της Κρήτης στο εξωτερικό”.
Από μεριάς της η κυρία Ντίνα Νικολάου δήλωσε: “Είμαι cheffe μαγειρικής με εστιατόριο ελληνικής κουζίνας στο Παρίσι εδώ και 20 χρόνια.Εδώ, λοιπόν, σήμερα θα παρουσιάσουμε δύο βιβλία, το ένα βιβλίο που είναι γραμμένο για το Γαλλικό κοινό και εκδίδεται από ένα εκδοτικό οίκο από τους μεγαλύτερους του κόσμου για cheffe. Το θέμα είναι η Κρήτη μας, η Κρήτη λοιπόν με την γαστρονομική της κληρονομιά, ο γαστρονομικός της πλούτος, τα προϊόντα, οι άνθρωποι που είναι πίσω από τα προϊόντα και η Κρήτη μέσα από τις εποχές μέσα από τα εδέσματα που κάνει, ένα βιβλίο που το έχουν αγαπήσει πάρα πολύ οι Γάλλοι και που όλο το έχουμε φωτογραφίσει με την ομάδα από τη Γαλλία που ήρθαν εδώ στην πανέμορφη Κρήτη. Κάθε φαγητό έχει τη δική του ιστορία, κάθε πιάτο έχει το δικό του αποτύπωμα, αλλά όλες οι συνταγές έχουν ένα κοινό συστατικό, ένα αρχέγονο υλικό, το αλεύρι για το οποίο όλοι έχουμε τις περισσότερες αναμνήσεις και ιστορίες να διηγηθούμε”.