Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 2022

Παρουσίαση βιβλίου για τον Ι. Κουρομιχελάκη στο Νίππος

Την Κυριακή 21 Αυγούστου και ώρα 19:00 θα πραγματοποιηθεί στο Νίππος Αποκορώνου η παρουσίαση του βιβλίου «Filius Patriae: Ανθυπολοχαγός Ιωάννης Κουρομιχελάκης», του Αναστασίου Μ. Τάμη. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και ο Δήμος Αποκορώνου.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, πρ. Πρύτανης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών. Συντονιστής θα είναι ο Βαγγέλης Κακατσάκης, Δάσκαλος, Λογοτέχνης, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι Χαράλαμπος Κουκιανάκης, Δήμαρχος Αποκορώνου, Νικόλαος Παπαδάκης – Παπαδής, Πρόεδρος Εκτελεστικής Επιτροπής – Γενικός Διευθυντής Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και Αντώνης Τσουρδαλάκης, Πρόεδρος Κρητικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Αντιφώνηση θα γίνει από το συγγραφέα Αναστάσιο Τάμη, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Διευθυντή Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ελληνικών Ερευνών, ενώ ευχαριστίες εκ μέρους της οικογένειας του Ιωάννη Κουρομιχελάκη θα απευθύνει η Χριστίνα Κοτσιφάκη – Σαρρή.
Η εκδήλωση θα κλείσει με παραδοσιακή μουσική από τους Ανδρέα Λιλικάκη (λύρα), Παντελή Κρασαδάκη (λαούτο) και Μιχάλη Φράρο (λαούτο).
Ο τόμος εκδόθηκε, σε ελληνικά και αγγλικά, από το Αυστραλιανό Ινστιτούτο Ελληνικών Ερευνών, υπό την αιγίδα του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και αποτίνει φόρο τιμής στη μνήμη του ηρωικού Ανθυπολοχαγού (ΠΖ) Ιωάννη Κουρομιχελάκη, που έχασε τη ζωή του ηρωικά μαχόμενος, στις 25 Αυγούστου 1921 στο Καλέ Γκρότο, αλλά και των χιλιάδων Ελλήνων που έπεσαν στη Μικρά Ασία. Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου, την 21η Αυγούστου, θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα