Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου, 2023

Παρουσίαση του δοκιμίου του Γιάννη Πολυράκη

Οι Εκδόσεις Ραδάμανθυς παρουσιάζουν το δοκίμιο του Γιάννη Θ. Πολυράκη, με τίτλο: «Ο ΑΕΝΑΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ».

Όπως ανακοινώθηκε «η εκδήλωση θα γίνει στην αυλή του PORTO VENEZIANO HOTEL, στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων, τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 το απόγευμα.

Μιλάνε για το βιβλίο:

Δημήτρης Ανδρικίδης, συγγραφέας

Παναγιώτης Ζαφείρης, απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφικών και Κοινωνικών σπουδών του Πανεπιστήμιου Κρήτης, (μάστερ Αρχαίας Φιλοσοφίας), συγγραφέας

Ελένη Καποκάκη, ποιήτρια, νηπιαγωγός

Γιάννης Πολυράκης, συγγραφέας του βιβλίου

Χαιρετισμός: Χρήστος Τσαντής, υπεύθυνος των Εκδόσεων Ραδάμανθυς»

Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση «με το παρόν πόνημα θα αναφερθούμε στον επίλογο της ζωής ή (και) την απαρχή μιας άλλης πνευματικής, αιώνιας, κοντολογίς με το φαινόμενο του θανάτου, που συνεχίζει να προκαλεί το ίδιο δέος στον άνθρωπο από την εμφάνισή του στον πλανήτη μέχρι σήμερα, που η διαδρομή του στο αχανές του διαστήματος, αποτελεί καθημερινότητα. Και όμως, τα ερωτήματα που ανακύπτουν, είναι πολλά και εύλογα, όπως: Γεννηθήκαμε για να πεθάνουμε; Είναι ο θάνατος το τέλος; Γιατί ήρθαμε; Πού πηγαίνουμε; Αποτελεί ματαιότητα η γήινη διαδρομή μας; Τι συμβαίνει μετά θάνατον; Πολλές χιλιάδες σελίδες έχουν γραφεί για το θέμα τούτο και έχουν γίνει συζητήσεις χιλιάδων ωρών. Έχει συγκεντρωθεί τεράστιο γραπτό υλικό που καταλήγει (σε πολλά κείμενα και απόψεις) στην παραδοχή ότι η ζωή – στην ευρύτερή της έννοια – δεν σταματά με τον θάνατο!

Γιάννης Θ. Πολυράκης

Ο Γιάννης Θ. Πολυράκης, γεννήθηκε στον Άγιο Ιωάννη Σφακίων. Σπούδασε Γεωπόνος στη Γεωπονική Σχολή του Α.Π.Θ., της οποίας είναι διδάκτωρ φιλοσοφίας. Αρχικά ασχολήθηκε με την έρευνα, εργαζόμενος στο Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών Χανίων. Από το 1984 εργάστηκε στην Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος όπου υπηρέτησε σε επιτελικές θέσεις και συνταξιοδοτήθηκε ως Διευθυντής στο Κεντρικό Κατάστημα της Τράπεζας στο Νομό Χανίων. Παράλληλα, δίδασκε στο Πολυτεχνείο Κρήτης -Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος- (2001-2009) ως Αναπληρωτής Καθηγητής. Το σύγγραμμά του «Περιβαλλοντική Γεωργία», διδάσκεται και σε άλλα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του «Συνδέσμου Γεωπόνων Ν. Χανίων», ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του Σωματείου «Γεωτεχνικοί Ελλάδος Χωρίς Σύνορα», μέλος Δ.Σ. του «Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης Αττικής» και Πρόεδρος της «Ένωσης Σφακιανών Ν. Χανίων». Έργα του έχουν διακριθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Πρόσφατα τιμήθηκε με έπαινο από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι μέλος της «Ένωσης Λογοτεχνών Κρήτης» και της «Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών Χανίων»»

 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα