Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023

Παρουσιάσεις βιβλίων

Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις – παρουσιάσεις βιβλίων θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες στα Χανιά.

Αναλυτικά:

“Πότες θα κάμει ξεστεριά…”

• Η συλλογή διηγημάτων του δασκάλου – λογοτέχνη Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη “Πότες θα κάμει ξεστεριά…”, που εκδόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο από την εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από το 1821, θα παρουσιαστεί σήμερα Σάββατο στις 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντωνίου Γιάνναρη 2).
Για το βιβλίο, θα μιλήσουν ο αρχειονόμος του Ιστορικού Αρχείου Κρήτης, δρ Φιλολογίας Κώστας Φουρναράκης και η φιλόλογος, τ. διευθύντρια του ΓΕΛ Σούδας Μαρία Μαράκη, ενώ αποσπάσματα του θα διαβάσει ο αρθρογράφος Νεκτάριος Κακατσάκης. Θα συντονίζει ο διευθυντής της εφημερίδας Παρασκευάς Ν. Περάκης.
Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί από τέσσερα τραγούδια που θα αποδώσει ο λυράρης Γιώργος Βογιατζής με το συγκρότημά του. Οπτικοποίηση του Λόγου από την συγγραφέα – θεατρολόγο Αγγέλα Μάλμου. Την εκδήλωση διοργανώνουν η εφημερίδα “Χανιώτικα νέα” και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη και Ελένης Γαρεδάκη, σε συνεργασία με την Ι. Μ. Κυδωνίας και Αποκορώνου.

“Ελληνική κουζίνα με άρωμα Κρήτης”

Παρουσιάσεις βιβλίων• Το Σάββατο 14 Μαΐου παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Αλιφιεράκη «Ελληνική κουζίνα με άρωμα Κρήτης». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μάιου στα Χανιά, στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», που βρίσκεται στην Πλατεία Κατεχάκη, με ώρα έναρξης στις 20:00.
Για την έκδοση θα μιλήσουν ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, ο δημοσιογράφος, Γιώργος Γεωργακάκης και ο Operation Executive Chef, Γιώργος Μακρής.
Την παρουσίαση θα συντονίσει η Εύα Μάντακα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος, ενώ η οργάνωση ανήκει στο βιβλιοπωλείο Βιβλιοεμπορική.

“Ο οπλαρχηγός Παπαμαλέκος”

Παρουσιάσεις βιβλίων• Με αφορμή την επέτειο της πολιορκίας και άλωσης του Βάμου, η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Αποκορώνου, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Βάμου, Γαβαλοχωρίου, Κάινας, Ντουλιανών, Πλάκας – Αλμυρίδας και Τσιβαρά, το Κοινωφελές Ίδρυμα «Αγία Σοφία» και η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων διοργανώνουν Διήμερο Επετειακών Εκδηλώσεων για τη Μεταπολιτευτική Επανάσταση (1895-1896) που θα γίνει στον Βάμο στις 14 και 15 Μαΐου. Το Σάββατο 14 Μαΐου στις 19.15 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου «Ο οπλαρχηγός Παπαμαλέκος» του Μανώλη Κωνσταντουδάκη στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου.

“Hοrex Regina”

Παρουσιάσεις βιβλίων• Τη Δευτέρα 16 Μαΐου το βιβλιοπωλείο Koukoubook παρουσιάζει το βιβλίο του Γιώργου Ρουσόπουλου “Hοrex Regina” από τις εκδόσεις 24 γράμματα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Άννα Χατζηδάκη (φιλόλογος) και η Αργυρώ Μουντάκη (εκπαιδευτικός – συγγραφεας). Στο Νεώριο Μόρο στον Ιστιοπλοϊκό όμιλο Χανίων, στις 7 το απόγευμα.

“Μαζί – Ensemble”

Παρουσιάσεις βιβλίων• Το βιβλίο “Μαζί – Ensemble” του Στέλιου Παρλιάρου και τοy Jean-Marie Hoffman θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 μ.μ. στον Ιστιοπλοϊκό Ομιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο.
Το βιβλίο περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα, απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του διαγωνισμού “Κρέπα με άρωμα Κρήτης” και διοργανώνεται από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων, τη Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, την Περιφέρεια Κρήτης – Π.Ε. Χανίων, τον Δήμο Χανίων – ΚΕΠΠΕΔΗΧ ΚΑΜ και το βιβλιοπωλείο “Librairie”.

“Ένας Δράκος Διαφορετικός”

Παρουσιάσεις βιβλίωνTο παραμύθι της Δήμητρας Πενταράκη «Ένας Δράκος Διαφορετικός», παρουσιάζουν οι εκδόσεις “Ραδάμανθυς” την Τετάρτη 18 Μαΐου στις 8 μ.μ., στην «Πλατεία», στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων. Μιλούν για το παραμύθι: Άρτεμις Πλανάκη φιλόλογος, συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Γραμματική Μπερτάκη, παιδαγωγός προσχολικής εκπαίδευσης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, σύμβουλος ψυχικής υγείας, Μαρία Κουράση, εκπαιδευτικός, Med, Διδακτορική φοιτήτρια Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Έφη Μαλτέζου, φιλόλογος, κριτικός παιδικών βιβλίων, ραδιοφωνική παραγωγός, Ματίνα Φραγκεδάκη, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Μαργαρίτα Αυγουσιανάκη, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών, Πωλίνα Βλατάκη, Συμβουλευτική Ψυχοθεραπεύτρια και η συγγραφέας του βιβλίου, Δήμητρα Πενταράκη, κοινωνική λειτουργός παιδαγωγικής κατεύθυνσης, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού. Συντονίζει η Έφη Μαλτέζου. Χαιρετίζει ο Χρήστος Τσαντής.

“Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα. Υιοθεσίες στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου”

Παρουσιάσεις βιβλίων• Η Πολιτιστική Εταιρεία Κρήτης, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων και οι εκδόσεις “Ποταμός” διοργανώνουν παρουσίαση του βιβλίου της Γκόντα Φαν Στην “Ζητούνται παιδιά από την Ελλάδα. Υιοθεσίες στην Αμερική του Ψυχρού Πολέμου” την Τρίτη 17 Μαΐου, 7.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων. Συμμετέχουν: Γκόντα Φαν Στην, ελληνίστρια, κάτοχος της Έδρας Κοραή στο Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του King΄s College. Χαρά Ανδρεάδου, ιστορικός, επιστημονικός συνεργάτης Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας και μεταφραστής. Συντονίζει ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, διευθυντής της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, του Δήμου Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και του βιβλιοπωλείου «Το Βιβλίο».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα