Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023

Παρουσιάστηκε ο νόμος για τα “κόκκινα δάνεια” στα Χανιά

Για νομοσχέδιο «τομή» μίλησε ο Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Γ. Σταθάκης, για τον ψηφισμένο νόμο εξωδικαστικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των “κόκκινων δανείων” σε εκδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά.
«Είναι μια τομή που αν λειτουργήσει και στόχος μας είναι να κινητοποιηθούμε προκειμένου να λειτουργήσει- στο τέλος της ημέρας θα έχουμε ένα τραπεζικό σύστημα με μειωμένα κόκκινα δάνεια. Συνεπώς ένα τραπεζικό σύστημα που θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει την οικονομία με κανονικούς όρους και μαζί με την επιστροφή της χώρας στις αγορές θα υπάρξει μια πολύ γρήγορη βελτίωση του οικονομικού κλίματος και ανάκαμψη της οικονομίας. Το νομοσχέδιο έχει ψηφιστεί, ξεκινάει σε 3 μήνες και έχει καταληκτική ημερομηνία τα τέλη του 2018» δήλωσε Σταθάκης στην εκδήλωση που έγινε στο χώρο του ΕΒΕΧ με τη συμμετοχή και παρουσία επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών, οικονομολόγων κα. Την εκδήλωση
συνδιοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Επιμελητήριο Χανίων.
Από τη μεριά του ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ. Φώτης Κουρμούσης δήλωσε :«Είναι ένας νόμος με τον οποίο οι επιχειρήσεις θα μπορούν να ρυθμίσουν όλα τους τα χρέη, τόσο προς τις τράπεζες, το δημόσιο και άλλους ιδιώτες. Σε τρεις μήνες από σήμερα θα μπορεί μια επιχείριση να κάνει αίτηση στην ιστοσελίδα μας, να καταγράψει όλα της τα χρέη προς όλους, και στη συνέχεια ανατίθεται ένας συντονιστής που καλεί όλους τους πιστωτές, κάθονται σε ένα τραπέζι και βλέπουν πως μπορεί να σωθεί η επιχείριση και υπογράφεται αν συμφωνήσει το 60% ένα πρακτικό συμφωνία και η επιχείριση ξέρει τι έχει να πληρώσει και σε ποίο πιστωτή . »

«ΝΕΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ»
Σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφορικά με τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας ο κ. Σταθάκης ανάφερε πως για το φορολογικό και το ασφαλιστικό τα πράγματα «έχουν πλέον διαμορφωθεί σε ένα σταθερό πλαίσιο. Οι ασφαλιστικές εισφορές -είναι έμπρακτο αυτό- έχουν μειωθεί για ένα μεγάλο ποσοστό μικροεπιχειρηματιών και επαγγελματιών και έχουν αυξηθεί για όσους έχουν υψηλά εισοδήματα. Για το φορολογικό έχουμε αναγκαστικά μέχρι τέλη του 2018 το σύστημα ως έχει αλλά οι προβλέψεις που έχουμε κάνει για τα αντίμετρα προβλέπουν μείωση για τη φορολογία επιχειρήσεων και επιχειρηματιών. Κάθε πρόοδο στην οικονομία θα βοηθήσει σε αυτήν την κατάσταση. Με τα δημοσιονομικά δεδομένα και τις προοπτικές για φέτος της οικονομίας τα νέα μπορεί να είναι μόνο καλύτερα.»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα