Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Παρουσιάσεις βιβλίων στα Χανιά

Εκδηλώσεις για παρουσιάσεις βιβλίων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη εβδομάδα στα Χανιά. Συγκεκριμένα:

“ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΔΩ, ΜΙΑ ΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ”
Την ερχόμενη Δευτέρα θα παρουσιαστεί το βιβλίο του Βαγγέλη Θ. Κακατσάκη “Μια στάση εδώ, μια στάση εκεί – Επιλογή από το 2017”, στις 6.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου (Αντωνίου Γιάνναρη 2), με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.
Το βιβλίο εκδόθηκε πρόσφατα από την εφημερίδα «Χανιώτικα νέα», με πρόλογο του ιδρυτή της Γιάννη Γαρεδάκη  και έχει ήδη τύχει πολύ θερμής υποδοχής.
Για το βιβλίο,  την παρουσίαση του οποίου διοργανώνουν η εφημερίδα  και η Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης, θα μιλήσουν ο επ. καθηγητής στο Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μ.Μ.Ε του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αντώνης Σκαμνάκης και η φιλόλογος – ιστορικός Στέλλα Αλιγιζάκη, ενώ κείμενα του θα διαβάσει ο ηθοποιός – τ. καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης Μιχάλης Αεράκης.
Η εκδήλωση, την οποία θα συντονίζει ο διευθυντής της εφημερίδας «Χανιώτικα νέα» Παρασκευάς Ν. Περάκης, θα πλαισιώνεται μουσικά με τραγούδια από τον Χρίστο Κοτσαύτη, ενώ την ευθύνη της οπτικοποίησης του λόγου θα έχει η συγγραφέας – θεατρολόγος Αγγέλα Μάλμου. Το βιβλίο που είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Ειρηναίου Γαλανάκη, περιλαμβάνει 67 δημοσιεύματα του συγγραφέα  στη γνωστή στήλη του στην εφημερίδα, της οποίας είναι συνεργάτης από τα μέσα της δεκαετίας του 1970.
Τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου κατά την παρουσίαση θα διατεθούν για  ανάγκες της Εκκλησιαστικής Σχολής. Επίσης το βιβλίο διατίθεται και για ανάγκες  των Φιλόπτωχων Συσσιτίων Σπλάντζιας (από Φαρμακείο ΝΙΚΗΦΟΡΑΚΗ, Ηρώων Πολυτεχνείου 14, Χανιά).

2 istories-pou-den-ithelan-na-megalwsoun-261x400“ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ”
Η πρώτη συλλογή διηγημάτων της Χαρίκλειας Ντερμανάκη, με τίτλο “Ιστορίες που δεν ήθελαν να μεγαλώσουν”, των εκδόσεων “Ραδάμανθυς” θα παρουσιαστεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 μ.μ. στο ιστορικό καφέ “Κήπος”.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
•Αννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος Δικτύου για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος της Ε.Ε, πρώην υπουργός.
•Χρήστος Τσαντής, Συγγραφέας-Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συντονιστής του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής και Αυτογνωσίας των Εκδόσεων Ραδάμανθυς
•Γιώργος Φλωρίδης, Δικηγόρος, πρώην Υπουργός.
Διαβάζει αποσπάσματα ο Πασχάλης Πράντζιος, Φιλόλογος-Συγγραφέας.
Συνοδεύει στο πιάνο ο Ιωάννης Γιαννακάκης.
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Γεωργακάκης.

4ΔΙΛΟΓΙΑ
Παρουσίαση βιβλίων του συγγραφέα Ιωσήφ Αλυγιζάκη, θα γίνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στις 8.15 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, στο κτήριο του Νεωρίου Μόρο και στο Sea Lounge Espresso Bar.
Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ιωσήφ Αλυγιζάκης παρουσιάζει το ταξίδι της διλογίας του, που αποτελείται από τα μυθιστορήματα “Τρεις Λευκές Σελίδες”+ “…και κάτι πολύ προσωπικό”, εκδ. Πολύχρωμος Πλανήτης.
Αποσπάσματα από τα βιβλία θα διαβάσει ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και ιδρυτής της θεατρικής ομάδας “οι Σκηνοπλόκοι” Μιχάλης Μηνάς.
Θα προβληθούν φωτο-σλάιντς και βίντεο. Στο τέλος της εκδήλωσης, θα γίνει συζήτηση με το κοινό.

Layout 1“ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;”
Παρουσίαση του βιβλίου του ψυχιάτρου – ψυχοθεραπευτή Δημήτρη Καραγιάννη: “Αλλάζει ο άνθρωπος;” θα γίνει το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου στις 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.
Την παρουσίαση οργανώνουν οι εκδόσεις Αρμός, το Βιβλιοπωλείο Πετράκη και η Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.
Ο Δημήτρης Καραγιάννης θα συζητήσει με την ηλεκ/γο-μηχανικό Ιωάννα Κίτσου & τη σκηνοθέτρια Βίκη Αρβελάκη, καθώς και με το κοινό.
Το «Αλλάζει ο άνθρωπος;» αποτελεί ένα απόσταγμα της κλινικής ψυχοθεραπευτικής εμπειρίας του συγγραφέα με ανθρώπους που του εμπιστεύτηκαν τη συνοδοιπορία στις προσωπικές τους αναζητήσεις για μια ζωή, που θα έχει απαιτητικές ερωτήσεις, αλλά και συναρπαστικές απαντήσεις.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες