Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Παρουσίαση του βιβλίου του Γ. Μήτσιου στο ΚΑΜ

 

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 στις 19:00 στο ΚΑΜ θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου του Διεθνολόγου Γ. Μήτσιου “Το στοίχημα της Αναγέννησης. Το διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, πρόκειται για: “Ένα επίκαιρο βιβλίο για τις ταραγμένες εποχές που ζούμε αποτελεί το  βιβλίο του Γιάννη Μήτσιου, με τίτλο: «Το στοίχημα της Αναγέννησης. Το διεθνές περιβάλλον, η Ευρώπη και το μέλλον της Ελλάδας», εκδόσεις Μελπομένη Διώτη. 

 

Μέσα από τις σελίδες του, ο συγγραφέας επιδιώκει να απαντήσει, με απλό και κατανοητό τρόπο, σε καθημερινά ερωτήματα όλων μας για τις  πολιτικές εξελίξεις, τις διεθνείς σχέσεις, τα εθνικά μας θέματα, την παγκοσμιοποίηση, την οικονομία, τα γεωπολιτικά ζητήματα αλλά και το ρόλο των θρησκειών στις διεθνείς εξελίξεις. Ο συγγραφέας με γλώσσα απλή μας ταξιδεύει στο δαιδαλώδη κόσμο των διεθνών σχέσεων με μια καθαρή και ελληνική ματιά στα γεγονότα.
Ιδιαίτερα για την παρούσα κατάσταση,  ο Γιάννης Μήτσιος, αναλύει την Ελλάδα του σήμερα, τους οικονομικούς δείκτες, την εσωτερική κατάσταση της κοινωνίας, φωτίζει τις αιτίες που φτάσαμε έως εδώ, υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα και κάνει προτάσεις για την αναγέννησή της.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αναγέννηση σύμφωνα με τον συγγραφέα είναι η ανάληψη των ηνίων και του μέλλοντος της χώρας από ανθρώπους που θα ενώσουν όλες τις ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας και του έθνους, συνοδευόμενες από ένα ολοκληρωμένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, ικανού να σώσει τη χώρα, που θα περιλαμβάνει: α) ηγεσία και όραμα β) ισχυρές διεθνείς συμμαχίες σ’ έναν πολυπολικό κόσμο καθώς και ενίσχυση της γεωπολιτικής και γεωοικονομικής μας ισχύος γ) εσωτερικές πολιτικές αλλαγές – νέο Σύνταγμα δ) οικονομική ανασυγκρότηση – εθνική στρατηγική ανάπτυξης και ε) επιθετική διεθνή πολιτική δημοσίων σχέσεων και προβολής της χώρας.

Μια βραδιά με αξιόλογους ομιλητές μπορεί να προκαλέσει τον γενικότερο προβληματισμό στους παρευρισκόμενους πάνω σε καυτά θέματα που αναζητούν λύσεις, σκέψεις και προοπτική.”

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα