Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Καμβυσέλλη

Αϊτός θαρρώ με πέταξε
στα χώματα τση Κρήτης
τα αίματά μας σμίξανε
πριν έβγ’ Αποσπερίτης.
Γ. Καμβυσέλλης

Ενα τηλεφώνημα οδήγησε τα βήματά μου την περασμένη Πέμπτη 14 Απριλίου ως το Τσατσαρωνάκειο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, εδώ στη Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου και μου δόθηκε η μοναδική, ίσως, ευκαιρία, να παρακολουθήσω την παρουσίαση των βιβλίων του Γιώργου Καμβυσέλλη. Μια πρωτοβουλία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη μας κ. Αμφιλοχίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την ημέρα του παιδικού κι εφηβικού βιβλίου και την αντίστοιχη έκθεση που για τέταρτη χρονιά διοργανώνει η Μητρόπολή μας.
Πολύς κόσμος, πρωτοφανής συγκέντρωση για μια εκδήλωση που δεν έτυχε ευρείας προβολής και άνθρωποι κάθε κατηγορίας έτρεξαν να τιμήσουν, να ακούσουν και να χειροκροτήσουν τον φίλο και διπλά συμπατριώτη μου Γιώργο. Πάνω από διακόσιοι οι ακροατές με πρώτο τον τοπικό θρησκευτικό ηγέτη μας κ. Αμφιλόχιο και τον δήμαρχο κ. Σταθάκη, οι οποίοι και απηύθυναν χαιρετισμούς με λίαν κολακευτικά λόγια για τον συγγραφέα.
Στο πάνελ ήταν οι καταξιωμένοι συμπολίτες μας: Αθανάσιος Δεικτάκης που μίλησε για τον Γιώργο Καμβυσέλλη και το έργο του και η Φωτεινή Σεγρεδάκη και Μιχάλης Μουντάκης που απέδωσαν θαυμάσια αποσπάσματα από τα βιβλία του. Τον έξοχο συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Άννα Μακράκη – Καρέλα, τ. διευθύντρια της ΕΡΤ Χανίων.
Η εκδήλωση είχε τον τίτλο “Από την Αιολική Άνοιξη στη Μαγεία της Κισαμίτικης Γης” που μας εξήγησε ο Καμβυσέλλης ότι σημαίνει το ξεκίνημα του ιδίου από τη Λέσβο με τη σύγχρονη Αιολική Άνοιξη των ποιητών και λογοτεχνών της και έφτασε ένα απόγευμα του 1977 στον Κισαμίτικο τόπο με τη φλογισμένη από το ηλιοβασίλεμα θάλασσα που τον μάγεψε. Κι από τότε ερωτεύτηκε την Κίσαμο και μπολιάστηκε, όπως τόνισε, Σφηναριώτης. Εκεί είναι και η μόνιμη κατοικία του ιδίου και της εκλεκτής συντρόφισσάς του Φωτεινής.
Μαζί με τα συγχαρητήριά μας ευχόμαστε να είναι γερός και ακμαίος για να συνεχίσει την πολύτιμη προσφορά του στον πολιτισμό του τόπου μας.
*θεολόγος

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα