Σάββατο, 27 Νοεμβρίου, 2021

Παρουσίαση δίσκου του Αντώνη Μαρτσάκη

Παρουσίαση του διπλού ψηφιακού δίσκου (cd) του Αντώνη Μαρτσάκη: “Μουσικά Πατήματα της Κρήτης” θα γίνει στις 14 Μαΐου στις 8 μ.μ. στο νέο πολιτιστικό κέντρο Ηρακλείου (αίθουσα Πειραματικού θεάτρου) και στις 16 Μαίου στις 8 μ.μ.  στο πολιτιστικό κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου.
Στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του δίσκου.
• Η Μαρία Χναράκη εθνομουσικολόγος, λαογράφος & πολιτισμικός ανθρωπολόγος (M.A, Ph. D.) θα εξηγήσει το θεωρητικό πλαίσιο της παραγωγής όπως εντάσσεται στο εθνομουσικολογικό «γίγνεσθαι» ισορροπώντας τα πατήματα της παράδοσης με τις διαστάσεις του διεθνισμού.
• Για τους χορούς κάθε Νομού  θα μιλήσουν:
για τον Νομό Χανίων ο Νικόλαος Μαθιουδάκης, Πρόεδρος Πολιτιστικού Μουσικοχορευτικού Συλλόγου «Το Ρόδο», για το Νομό Ρεθύμνου ο Μιχάλης Σηφακάκης συνιδρυτής του Λαογραφικού Ομίλου “Κουρήτες”, πρωτοχορευτής και δάσκαλος παραδοσιακών Κρητικών χορών στο Θέατρο Ελληνικών χορών Δώρα Στράτου, για τον Νόμο Ηρακλείου, ο Ελευθέριος Κορναράκης καθηγητής φυσικής αγωγής, δάσκαλος παραδοσιακών χορών και Πρόεδρος του Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου “Στησίχορος” και  για το Νόμο Λασιθίου ο Μανωλης Φιορέτζης, Χορευτής, Συλλέκτης Λαογραφικού υλικού.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα