Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ η τελετή έναρξης του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης

“Άνοιξε η αυλαία”  του 3ου Μαραθωνίου Κρήτης (ο οποίος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισσάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη), με την επίσημη τελετή έναρξης που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς, παρουσία του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Βαγγέλη Αποστολάκη.

Όπως έχει καθιερωθεί, η λαμπαδηδρομία άρχισε νωρίς το απόγευμα από το Νεροχώρι Αποκορώνου και το Καστέλι Κισάμου, οι λαμπαδηδρόμοι συναντήθηκαν στο χώρο του ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και όλοι κατευθύνθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, όπου είχε στηθεί η εξέδρα για την τελετή.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι ήταν οι δήμαρχοι Αποκορώνου Χ. Κουκιανάκης και Κισάμου Θ. Σταθάκης, μαζί με τον δήμαρχο Πλατανιά Ι. Μαλανδράκη (μετέφερε τον κότινο από την ελιά των Βουβών) και τον πρόεδρο του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Χανίων Γιώργο Αλογδιανάκη. Οι δυο δάδες δόθηκαν στον αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απ. Βουλγαράκη και στον δήμαρχο Χανίων, Αναστ. Βάμβουκα, ο οποίοι άναψαν τον βωμό του Μαραθωνίου, ενώ παρών ήταν και ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός.

Όλοι οι προαναφερόμενοι απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς, τονίζοντας τη σημασία του Μαραθωνίου Κρήτης και κάνοντας αναφορές στον Ειρηναίο Γαλανάκη, ενώ ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ υπογράμμισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, εκτός των άλλων, έχουν ενεργή συμμετοχή και στο αθλητισμό.

Στο τελετουργικό μετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, ενώ ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή του Λαογραφικού Ομίλου Χανίων και του Μουσικού Σχολείου Χανίων.

Το αυριανό πρόγραμμα  περιλαμβάνει τέσσερις αγώνες, που έχουν σημείο εκκίνησης και τερματισμού την πλατεία Δημοτικής Αγοράς. Πρώτα θα εκκινήσουν (στις 8πμ) αυτοί που μετέχουν στον Μαραθώνιο δρόμο, ακολουθεί (9πμ) ο αγώνας των 10χλμ (που και φέτος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του ήρωα Χανιώτη σμηναγού Κώστα Ηλιάκη), στις 12.15μμ θ’ ξεκινήσει ο αγώνας των 5χλμ και στις 1.15μμ θα δοθεί η εκκίνηση στον αγώνα της μικρής διαδρομής (απόστασης 2.5χλμ).

Από νωρίς το απόγευμα έκλεισε ο δρόμος -στο ρεύμα προς Χατζημιχάλη Γιάνναρη -από την Τράπεζα Ελλάδος μέχρι και μπροστά από τη Δημοτική Αγορά, ενώ αύριο θα είναι κλειστοί όλοι οι δρόμοι που περιλαμβάνουν τις τέσσερις διαδρομές.

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα