Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

“Παρεοκρατία”

Πλήθυναν τελευταίως οι καταγγελίες απ’ την αντιπολίτευση και τους πολίτες για τη στάση των αστυνομικών αρχών, που εξαντλούν υπέρ το δέον τις εντολές επιβολής της τάξεως, παρεμποδίζοντας τις συγκεντρώσεις και τα συλλαλητήρια διαμαρτυριών. Ηταν απαράδεκτο να πανηγυρίζουν στις Πρέσπες Τσίπρας και Ζάεφ για τη “Συμφωνία” και σε μικρή απόσταση να ρίχνονται χημικά στους συγκεντρωθέντες και να τραυματίζονται άνθρωποι. Από την άλλη πάλι δεν παραβλέπουμε το γεγονός, ότι έχουμε “σαΐνια” αστυνομικούς διαλεύκανσης και σύλληψης αναρχικών και ομάδων εγκληματιών.
Αλλά αν φύγουμε από κει, θα δούμε, ότι οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν σε πολλές πόλεις, κυρίως στη Θεσ/κη με τα ίδια επακόλουθα. Οι εντολές απ’ τον κ. Τόσκα έγιναν αυστηρότερες όταν εκνευρισθείς, διαπίστωσε, ότι ενίοτε οι αστυνομικοί δείχνουν αδράνεια(!) ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Δεν εκνευρίζεται καθόλου όταν η εγκληματικότητα έχει καταστεί εφιάλτης για τους πολίτες επί καθημερινής βάσεως.
Συμμορίες του παρεμπορίου είναι σε πόλεμο μεταξύ τους και γίνονται θέαμα για τον κόσμο. Εχουν αναστατώσει την Ομόνοια και τους δρόμους μεταξύ Πειραιώς και Αθηνάς. Οι πορτοφολάδες, κυρίως αλλοδαποί, που χρησιμοποιούν ανήλικα παιδιά, κάνουν θραύση στο Μετρό, στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στον χώρο της Ακρόπολης με θύματα και τουρίστες. Καίγονται λεωφορεία, καταστρέφονται ΑΤΜ, στα Εξάρχεια γίνεται ανταρτοπόλεμος με συμμετοχή Ευρωπαίων αναρχικών και το Πεδίον του Αρεως τις νύχτες έχει εγκαταλειφθεί. Οσοι από αυτούς συλλαμβάνονται και φτάνουν σε δίκη, πέφτουν στα “μαλακά” και μετά συνεχίζουν τη δράση και με πιο εξελιγμένους τρόπους.
Ποιος φταίει γι’ αυτή την κατάσταση; Ποια η θέση του κ. Τόσκα, που αντικατέστησε τον “αντιπαθή” κ. Γ. Πανούση στο κατ’ όνομα Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη(!) επειδή εκείνος ήρθε σε ρήξη με την τότε πρόεδρο της Βουλής για κακομεταχείριση των αστυνομικών της Φρουράς; Κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι συντηρούν τους “μπαχαλάκηδες” ως κύκλους διαπλοκής, τους οποίους θα αποκαλύψει και θα χτυπήσει τη δράση τους. Εκανε τη μεγάλη αποκάλυψη, ότι αυτοί, που πέταξαν Μολότωφ στην Κουμουνδούρου, ήταν όργανα της διαπλοκής για ν’ αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, ενώ για κείνους, που έριξαν μπογιές στη Γαλλική Πρεσβεία και στο κτήριο του Σ.τ.Ε. ούτε “μιλιά”.
Ο κ. Τόσκας υποστράτηγος ε.α. από το 2005 οργανώθηκε στο ΠΑΣΟΚ, έγινε δ/ντής του Πολ. Γραφείου του ΑΝΥΕΘΑ κ. Μπεγλίτη απ’ το 2009 ως τον Ιούνιο του 2011 όταν παραιτήθηκε, διαφωνήσας με τον υπουργό. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προσεχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ως μέλος της Κίνησης ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ με πρόεδρο τον κ. Κοτζιά επιβραβεύτηκε απ’ τον κ. Τσίπρα για την πολιτική του διαδρομή. Τοποθετήθηκε στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας τον Ιανουάριο 2015, όπου εξελέγη βουλευτής και στις επαναληπτικές επανεξελέγη στη Β’ Αθηνών. Υφυπουργός Αμυνας τον Φεβρ. 2015 και κατόπιν αν. υπ. Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Οχι, θα καθόταν με τη σύνταξη των 1500 ευρώ. Το σύστημα εξαίρει την “παρεοκρατία”.
Ετσι έχουν τα πράγματα και πού θα φθάσουμε(!) όταν συνδεθεί το προσφυγικό με την τρομοκρατία που μας ετοιμάζουν τα ακροδεξιά κόμματα της Ε.Ε. με πρώτη την Πολωνία. Η παρουσία των προσφύγων στα αστικά κέντρα δεν έγινε ακόμα ολισθηρή. Αν συνεχισθεί η απουσία του κράτους, θα κακοφορμίσει η ανασφάλεια και τότε τα πράγματα θα γίνουν μη αναστρέψιμα!

1 Comment

  1. Αξιότιμε κύριε,στο πολύ καίριο άρθρο σας,το οποίο αφορά στην ασφάλεια και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, μια από τις βασικότερες προϋποθέσεις εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος,επιτρέψτε μου να επισημάνω ένα ακόμα σημαντικό για το μέλλον της πατρίδος μας παράγοντα,που αφορά στις επενδύσεις,δηλαδή τις νέες θέσεις εργασίας ,δηλαδή την λύση του οικονομικού προβλήματος της χώρας.Αυτά τα γεγονότα που αναφέρετε στο άρθρο σας εκτός από εικόνα φτάνουν στις πρωτεύουσες των διαπιστευμένων στην χώρα μας Πρεσβειών στα τηλεγραφήματα των εμπορικών και οικονομικών ακολούθων,οι οποίοι εισηγούνται στα επιμελητηρία ,στους οικονομικούς παράγοντες , στα επενδυτικά ιδρύματα και επιχειρήσεις να αποφεύγουν την χώρα μας.Αν σ΄αυτά προσθέσει κανείς και τις συνήθεις “ασθένειες” των υπηρεσιών του κράτους μας(ανοργανωσιά,διαφθορά,κατάληψη θέσεων από ανεπάγγελτους ημετέρους,βραδύτητα απόδοσης δικαιοσύνης,φορολογική αφαίμαξη κλπ) είναι μάλλον απίθανο να επιβεβαιωθεί ο κ.Υπουργός των Οικονομικών που έλεγε ότι θα είμαστε αναγκασμένοι να διώχνουμε επενδυτές γιατί δεν θα ξέρουμε τι να τους κάνουμε……Με εκτίμηση

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα

Μόνιμες στήλες