Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023

Παρεμβάσεις στο λιμάνι της Γαύδου

Η νήσος Γαύδος και η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της, τέθηκε σε προτεραιότητα για το Λιμενικό Ταμείο Χανίων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα ” ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο καθαρισμός της λιμενολεκάνης με την διενέργεια υποθαλάσσιων στο αρχικό βάθος εκσκαφής στο αγκυροβόλιο του νησιού.  Έργο απαραίτητο προκειμένου να αποφευχθεί πιθανό ναυτικό ατύχημα ή αποκλεισμός του νησιού από την Κρήτη. Οι παρεμβάσεις που έγιναν διασφαλίζουν  ασφαλή προσβασιμότητα πλωτών μέσων στο νησί και κόστισαν 194.000€.
Ένα ακόμα έργο που υλοποιήθηκε στην Γαύδο είναι η εγκατάσταση ξύλινων σκιαδίων, εναρμονισμένα με τον περιβάλλοντα χώρο του λιμανιού για την ηλιοπροστασία των επιβατών. Το συνολικό κόστος του έργου είναι 20.910€
Έχει ολοκληρωθεί η μελέτη και οι απαιτούμενες αδειοδοτήσεις προκειμένου άμεσα να  τοποθετηθεί ξύλινη προβλήτα 52,00μ επί πασσάλων για την διευκόλυνση στην πρόσδεση  τουριστικών σκαφών καθώς  και ράμπα ανέλκυσης -καθέλκυσης σκαφών δυτικά του αγκυροβολίου για την εξυπηρέτηση τουριστικών και αλιευτικών σκαφών.
Το Λιμενικό Ταμείο Χανίων συνεχίζει και ολοκληρώνει προσπάθειες που αναβαθμίζουν τα λιμάνια της περιοχής μας, διεκδικώντας και διασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις που σαν στόχο έχουν την αναβάθμιση των λιμανιών,  κατ επέκταση την εξυπηρέτηση των πολιτών και σαφώς την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος”.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα