Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Παρέμβαση ξενοδόχων για το θέμα της εκμίσθωσης παραλιών

Παρέμβαση για να βρεθεί λύση στο θέμα της εκμίσθωσης παραλιών έκανε η Ενωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, την υφυπουργό κ. Κουντουρά και προς το υπουργείο Οικονομικών και τον υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη, ζητά διατήρηση της ΚΥΑ που επιτρέπει απευθείας παραχώρηση.
Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Λόγω της πρόσφατης με την υπ΄ αριθμ. 646/2015 απόφασή της πενταμελούς σύνθεσης του Ε΄ Τμήματος του ΣτΕ, όπου μέχρι αρχές Ιουνίου, δεν υπάρχει σαφής εικόνα για την εκμίσθωση παραλιών , σας προτρέπουμε να παρατείνετε την ισχύς της συγκεκριμένης «ΚΥΑ . Δ10Β1027032ΕΞ2014/1033/11-2-14 ( ΦΕΚ 328/13-2-14 τεύχος Β΄) για απευθείας παραχώρηση με αντάλλαγμα, του δικαιώματος απλής χρήσης αιγιαλού στους ΟΤΑ Α΄ βαθμού, ως αυτή στη συνέχεια τροποποιήθηκε», ούτως ώστε να μπορούν οι ξενοδοχειακές μονάδες να εξυπηρετηθούν από τους ΟΤΑ Α΄ βαθμού , λόγω του ότι η τουριστική σαιζόν εντός ολίγων ημερών ξεκινάει.
Είναι απαραίτητο οι Δήμοι να προχωρήσουν σε καθαρισμό, ευπρεπισμό παραλιών κ.λ.π. όπως και στην προκήρυξη για την φύλαξη των παραλιών από ναυαγοσώστες.
Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να παραταθεί η ισχύς της ΚΥΑ , ώστε να προλάβουμε παράπονα από τους επισκέπτες μας που μόνο δυσφήμιση θα προκαλέσουν στον τόπο μας και όλη τη χώρα».
Την επιστολή υπογράφουν ο πρόεδρος της Ενωσης, Μαν. Γιαννούλης και ο γραμματέας Κυρ. Παπαδάκης.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα