Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου, 2022

Παρέμβαση Βάμβουκα για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

» Εφικτή η επιστροφή στην κανονικότητα με διά ζώσης συνεδριάσεις

Nα μπει τέλος στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων μέσα από επιστροφή στην κανονικότητα με διά ζώσης συνεδριάσεις, ζητά ο επικεφαλής της παράταξης: “Δήμος Ενεργών Πολιτών”, Τάσος Βάμβουκας.

Σε σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Βάμβουκας αναφέρει:
«Είναι αλήθεια ότι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, βιώνουμε ως δημοτικό συμβούλιο μια υποχρεωτική έκπτωση στην ποιότητα του δημόσιου διαλόγου. Ως τώρα, η εξ αποστάσεως λειτουργία του συμβουλίου μας φυσικά δεν έχει κανέναν άλλον υπαίτιο πέρα από την ίδια την πανδημία και τους υγειονομικούς περιορισμούς που ορθά έχουν επιβληθεί για την προστασία όλων μας.
Ωστόσο, μετά από αυτή τη μακρά περίοδο των αναγκαίων περιορισμών, η Πολιτεία πλέον ήρε τους περισσότερους από αυτούς. Το Υπουργείο Εσωτερικών εξειδίκευσε την άρση των περιορισμών και για τη λειτουργία των συλλογικών οργάνων διοίκησης σε όλη τη χώρα. Βασιζόμενο σε υπουργική απόφαση (Δ1α/ΓΠ.οικ.51684/20-8-2021 (ΦΕΚ Β΄ 3899)) εξέδωσε εγκύκλιο (ΔΙΔΑΔ/Φ.69/177/οικ. 16474) στην οποία αναφέρει συγκεκριμένα ότι επιτρέπονται:
«Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία χωρίς τον περιορισμό ατόμων του προηγούμενου σημείου αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο σύμφωνα 3 του άρθρου 10 τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων [απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των παρευρισκομένων, αναλογία του ενός (1) ατόμου ανά πέντε (5) τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού]».
Χρήση των ανωτέρω διατάξεων έχουν κάνει ήδη αρκετά δημοτικά συμβούλια ανά τη χώρα, μεταξύ των οποίων ο Δήμος Αθηναίων και Μαλεβιζίου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης.
Κατόπιν αυτού, κύριε Πρόεδρε, νομίζω πως έχει έρθει η ώρα να θέσετε ένα τέλος στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, φέρνοντας το παρόν ως εκτός ημερησίας διάταξης θέμα προς λήψη απόφασης. Αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες που έχετε καταβάλλει προσωπικά για την κατά το δυνατόν καλύτερη λειτουργία του Δ.Σ. και επαναλαμβάνω ότι έως τώρα δεν υπάρχει ευθύνη ουδενός για τα προβλήματα που επέφερε η πανδημία και τις πρακτικές που αναγκαστικά επιβλήθηκαν για τον περιορισμό της. Από τη στιγμή, όμως, που αυτά τα μέτρα πλέον καταργούνται η συνέχιση των περιορισμών αποκτά και υπαιτίους, κάτι που είμαι σίγουρος πως δεν θα επιτρέψετε να προσαφθεί στο πρόσωπό σας.
Ως «Δήμος Ενεργών Πολιτών» είμαστε διατεθειμένοι να συμπράξουμε εποικοδομητικά για την εξεύρεση μιας λύσης που θα περιλαμβάνει την εξεύρεση κατάλληλου χώρου (π.χ. αίθουσα ΚΑΜ) αλλά και λοιπών μέτρων (φυσική παρουσία εμβολιασμένων – νοσησάντων και εξ αποστάσεως συμμετοχή λοιπών συμβούλων), ώστε να αποκατασταθεί η κανονικότητα στην λειτουργία του Δημοτικού μας Συμβουλίου».

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Σχόλια

Συνεργασίες

Διαδρομές

Podcasts

Επιστολές

Χρήσιμα