Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου, 2023

Παρέμβαση Πολάκη και άλλων βουλευτών για το θέμα της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ

Νέα παρέμβαση για το θέμα της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ έκαναν ο βουλευτής Παύλος Πολάκης μαζί με 59 ακόμη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Προηγήθηκε, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του βουλευτή, στις 08/11/2022, καταγγελία του ίδιου τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο και με ΔΤ, ότι η κ. Καρποδίνη «παρατύπως κατείχε τη θέση της Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ καθώς παραβίαζε καταφανώς το καθεστώς πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Έκτοτε, καμία αντίδραση δεν υπήρξε από την πλευρά του ΕΟΠΥΥ, πόσο μάλλον από το Υπουργείο Υγείας και τον κ. Πλεύρη».
Αυτή τη φορά, μέσω Γραπτής Ερώτησης, οι Π. Πολάκης και Δ. Αυγέρη, με τη συνυπογραφή 58 ακόμα Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ζητούν από τον κ. Πλεύρη «να βγει επιτέλους από το λήθαργο του». Όπως αναφέρεται στην ερώτηση, «η κ. Καρποδίνη, διορίστηκε αρχικά (23/10/2020) προσωρινή Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ με πλήρη καθήκοντα και στη συνέχεια (22/06/2022) Διοικήτρια ΕΟΠΥΥ με τετραετή θητεία. Και οι δυο αυτές θέσεις, ήταν εκ του νόμου, θέσεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης».
Ωστόσο, σημειώνουν ότι παρά το γεγονός αυτό, η κ. Καρποδίνη κατείχε ταυτόχρονα τη θέση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους σε εταιρείες ενώ «κατά τη διαδικασία επιλογής Διοικητή του ΕΟΠΥΥ από τον ΑΣΕΠ, η κ. Καρποδίνη κατέλαβε αρχικώς την 11η θέση (Προσωρινός Πίνακας Κατάταξης) κι εν συνεχεία την 8η θέση (Οριστικός Πίνακας Κατάταξης), γεγονός που εγείρει ερωτηματικά σχετικά με το πώς διορίσθηκε ως Διοικητήρια του ΕΟΠΥΥ, η 8η της σχετικής κατάταξης».
Οπως αναφέρει ο κ. Πολάκης,
«μετά την κατάθεση της σημερινής ερώτησης, ο κ. Πλεύρης θα πρέπει ΑΜΕΣΑ να απαντήσει:
• Ζήτησε ως όφειλε την παραίτηση της κ. Καρποδίνη και αν όχι για ποιο λόγο;
• Κινήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντικατάστασή της κ. Καρποδίνη και για την αναζήτηση των ποσών που έχουν καταβληθεί από τον ΕΟΠΥΥ προς αυτή;».
Και καταλήγει:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεσμεύεται ότι θα κυνηγήσει το συγκεκριμένο θέμα μέχρι να επιστραφεί στον ΕΟΠΥΥ και το τελευταίο ευρώ που παράτυπα καταβλήθηκε στην κ. Καρποδίνη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα