Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Παρέμβαση ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ για το προσφυγικό

Ανακοίνωση – παρέμβαση για το προσφυγικό και τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Ελλάδας εξέδωσε και η εκλογική συνεργασία ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ Χανίων.
Αναλυτικά αναφέρει: «Την ίδια ώρα που τα ποτάμια των κολασμένων προσφύγων προσπαθούν να περάσουν από το Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να σωθούν από τις φωτιές του πολέμου, η ιμπεριαλιστική επέμβαση που πυροδοτεί τον πόλεμο κλιμακώνεται. Τα ρωσικά αεροπλάνα προσεγγίζουν την Συρία μέσω Ιράν, μετά τον αποκλεισμό από Βουλγαρία, αλλά και Ελλάδα που απαίτησαν και επέβαλλαν οι ΗΠΑ. Τα γαλλικά φάντομ πετούν ήδη πάνω από τη Συρία για να δράσουν μαζί (;)με τις αεροπορικές δυνάμεις των ΗΠΑ υποτίθεται ενάντια στο ISIS, το οποίο οι ίδιες οι δυνάμεις του NATO εξέθρεψαν προκειμένου να ανατρέψουν τον Άσσαντ…
Η υπάρχουσα αμερικανονατοϊκή βάση της Σούδας εδώ και καιρό υπηρετεί συστηματικά την δράση των εμπρηστών του πολέμου παρέχοντας κρίσιμες και αναγκαίες υπηρεσίες στην πολεμική μηχανή τους. Ταυτόχρονα δε πρέπει να ξεχνάμε τη προσφορά πριν λίγους μήνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ξετσίπωτα μέσω του υπουργού Άμυνας Καμένου, μίλησε για επέκταση της βάσης της Σούδας αλλά και για νέα βάση για μη επανδρωμένα drones στη Κάρπαθο για να ολοκληρωθεί η μετατροπή της Κρήτης σε αεροπλανοφόρο και ολόκληρης της χώρας σε πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Οι εξελίξεις αυτές προμηνύουν νέα δεινά για τους λαούς της περιοχής μας και βάζουν μέσα στην διακεκαυμένη ζώνη και το λαό μας. Οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών (Αμερικάνων, Ρώσων, Ευρωπαίων) για κυριαρχία στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μετατρέπει τους λαούς σε κρέας για τα κανόνια τους και διαλύει χώρες.
Απέναντι στα σημερινά μακελειά και αυτά που οργανώνουν οι εμπρηστές του πολέμου δεν υπάρχει άλλος δρόμος για τους λαούς από το να αναπτύξουν ένα μέτωπο πάλης και αλληλεγγύης ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τον πόλεμο.
Είναι ανάγκη να καταγγέλλουμε άμεσα και αποφασιστικά την κυβέρνηση, τα κόμματα και το πολιτικό προσωπικό τού «ανήκομεν εις την Δύσιν» , γιατί ενισχύουν τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εμπλέκουν τη χώρα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και βάζουν σε κίνδυνο το λαό.
Είναι επιτακτική ανάγκη η συγκρότηση των εργαζομένων και της νεολαίας σε ένα μαζικό αντιιμπεριαλιστικό μέτωπο πάλης, καθώς οι κίνδυνοι μεγαλώνουν και δεν πρέπει να βρουν τον λαό ανοργάνωτο και κάτω από ξένες σημαίες να διαλέξει ιμπεριαλιστή-προστάτη. Οι ευθύνες των οργανώσεων και των κομμάτων που αναφέρονται στην Αριστερά είναι ιδιαίτερα σοβαρές στο ζήτημα αυτό, καθώς έχουν συστηματικά υποτιμήσει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση και τους άμεσους κινδύνους για το λαό.
Ο αγώνας για την ανατροπή των Μνημονίων της φτώχειας και της ανεργίας πρέπει να δεθεί με τον αγώνα για την ανατροπή της επικίνδυνης πολιτικής που δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές.
Να ενισχύσουμε το μέτωπο των λαών ενάντια στους ιμπεριαλιστές-εμπρηστές του πολέμου.
Οι ιμπεριαλιστές είναι φονιάδες και ληστές των λαών!
Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες!»


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα